2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Be nem tartott ígéretek az ellenzéki kerületekben

Be nem tartott kampányígéretek az ellenzéki vezetésű kerületekben. Józsefváros polgármestere közösségi oldalán hárítja a felelősséget a lakhatási válsággal kapcsolatban, holott a kampányban ennek megoldását ígérte. Erzsébetvárosban pedig a szórakozóhelyek nyitva tartásának szabályozását szeretnék a lakók, úgy, ahogy ez Niedermüller Péter kampányában szerepelt.

  • Be nem tartott ígéretek az ellenzéki kerületekben

Az önkormányzati lakások elosztása, kiutalása nem a polgármester hatásköre és feladata – ezekkel a szavakkal magyarázkodik Pikó András közösségi oldalán. Józsefváros frissen megválasztott ellenzéki vezetője arra reagálva írta ezt, hogy elmondása szerint egyre több lakossági panasz érkezik az önkormányzathoz a szociális bérlakások ügyében.

Pikó András választási kampányának egyik legsarkalatosabb ígérete éppen a lakhatási válság megoldása volt a kerületben. Azt ígérte, hogy mindenki lakáshoz juthat majd, akinek szüksége van rá, illetve, hogy nagy mértékben bővíteni fogja az önkormányzati lakásállományt. A városrész fideszes önkormányzati képviselője szerint a polgármester átverte a választókat.

"Sokkal tisztességesebb lett volna a kampányban is ismertetni a választókkal és az itt élőkkel, hogy ezeket a problémákat ő nem fogja tudni megoldani, amit ígért az nem valós. Egyébként a józsefvárosi önkormányzat korábbi Fidesz-KDNP-s vezetése minden korábbinál többet költött lakásfelújításra."

- jegyezte meg Vörös Tamás, a Fidesz VIII. kerületi önkormányzati képviselője.

Szerettük volna megkérdezni Pikó Andrást is az ügyben, a polgármester azonban nem kívánt nyilatkozni. Nemcsak Józsefváros első embere maradt adós a kampányígéretei beváltásával. A VII. kerületben a lakók régóta küzdenek azért, hogy szabályozzák a városrész szórakozóhelyeinek a nyitva tartását. A DK-s Niedermüller Péter választási programjában első pontban szerepelt egy új rendszer kialakítása, valamint az éjféli záróra bevezetése. Az Élhető Erzsébetváros Egyesület önkormányzati képviselője be is adott egy javaslatot ennek a bevezetésére. Niedermüller Péter azonban másként gondolta.

"A polgármester beadott szintén egy előterjesztést, ami nem egy rendeletmódosító, hanem egy egyszerű előterjesztés, egy javaslat, ami azt írja elő, hogy valakik valamikor valamiről tárgyaljanak, és annak majd lesz valamilyen eredménye, amiből születik majd valamilyen konklúzió, amit ő majd beterjeszt a testület elé, amit a testület talán megszavaz, talán nem, és ezt követően talán lehet éjféli zárás. Ami abszolút nem az, amit megígért a választás során."

- mondta Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros Egyesület VII. kerületi önkormányzati képviselője.

A javaslatokat a következő ülésen tárgyalja képviselőtestület, de mivel a Gyurcsány-párti polgármester beadványa hamarabb szerepel, így Garai Dóra előterjesztését várhatóan leveszik a napirendről.

Hárítja a felelősséget Pikó

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!