2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Bayer Zsolt: Magyarország nem engedi be a migránsokat + videó

Ma 18 órától tüntetés az Európai Unió Bíróságának hazánkat sújtó ítélete ellen – írta a Magyar Nemzet. A lap hozzátette: Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet – fogalmazott Orbán Viktor annak kapcsán, hogy Brüsszel hazánkat bünteti a migráció elutasítása miatt.

  • Bayer Zsolt: Magyarország nem engedi be a migránsokat + videó

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a demonstrációt Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája hirdette meg, amiért az Európai Bizottság immár másodszor nyújtott be keresetet hazánk ellen az Európai Bírósághoz.

Ismert: az Európai Unió Bírósága kétszázmillió euró (mintegy nyolcvanmilliárd forint) megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert állítása szerint nem tartja tiszteletben az uniós jogszabályokat. 

Az EU-bíróság csütörtökön kihirdetett ítéletében továbbá arra kötelezte Magyarországot, hogy fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegű bírságot, mivel nem teljesítette a bíróságnak a befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseinek megsértésével kapcsolatban 2020 decemberében hozott ítéletében foglaltakat.

„Magyarország nem engedi be a migránsokat, Magyarország nem hajlandó olyan állapotokat teremteni a határain belül, amilyen állapotok uralkodnak ma a nyugati nagyvárosokban, Magyarország nem hajlandó kiugró bűnözési statisztikák, állandó erőszak és állandó terrorfenyegetettség árnyékában élni” – írta a felhívásában Bayer Zsolt.

Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet. A brüsszeli buborék tele van Soros embereivel. Sorosnak van egy terve, hogy évente be kell hozni egymillió migránst Európába, és jöjjön létre egy kevert kontinens – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjúban az EU-bíróság tegnapi ítélete kapcsán.

A miniszterelnök elmondta, hogy hazánknak van egy vitája Brüsszellel, Magyarország pedig ahhoz ragaszkodik, hogy a magyarok döntsék el, kikkel akarnak élni. 

Egész egyszerűen eszement – jellemezte az Európai Bíróság hazánkat sújtó ítéletét a kormányfő.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!