2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Bayer Zsolt: Az erőszakkal szemben egyetlen lehetőség van, erőt kell mutatni

Egy évvel ezelőtt Budapest utcáin még csak embereket vertek össze, vertek félholtra. Ma már meg akartak gyilkolni miniszterelnököt, az erőszak egész egyszerűen elönti Európát – mondta az Origónak Bayer Zsolt. A publicista arról is beszélt, erőszak tombol a magát woke-nak, vagy éppen antifának nevező szélsőséges csoportok körében, és ha nem állunk ellen, akkor Európa bele fog süllyedni az abnormalitásba, az elmebajba. Ezért soha nem volt még ennyire aktuális és fontos a Békemenet, mint most.

  • Bayer Zsolt: Az erőszakkal szemben egyetlen lehetőség van, erőt kell mutatni

Ahogy arról az Origo is beszámolt, június 1-jén Békemenet lesz Budapesten, a Margit-szigeten, amelynek mottója: Magyarország maradjon a béke szigete! 

Az a szörnyű, hogy ennek igazán tragikus aktualitást ad, ami most történt Szlovákiában – fogalmazott az Origónak Bayer Zsolt, a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletre utalva. Mint mondta, összesen két békepárti vezetője volt Európának: Orbán Viktor és Robert Fico. Kettőjük közül Robert Fico jelen pillanatban az életéért küzd, mert egy gazember meg akarta gyilkolni, és ez majdnem sikerült is neki. 

Bayer Zsolt megjegyezte: "Az erőszak egész egyszerűen elönti Európát, és messze nem csak a háborús őrületről és a háború eszkalációjáról van szó. Az erőszak elönti Európát, mert erőszakot hoztak magukkal az ide számolatlanul és minden ellenőrzés nélkül beengedett migránsok. És erőszak tombol a magát woke-nak, vagy éppen antifának nevező szélsőséges csoportok körében is."

Egy évvel ezelőtt Budapest utcáin még csak embereket vertek össze, vertek félholtra. Ma már meg akartak gyilkolni miniszterelnököt – emlékeztetett a publicista, majd hozzátette, „kérdezem én, mégis hol lesz ennek a vége?” Mint mondta, teljesen mindegy, hogy „milyen pedigrét próbálunk meg faragni ezeknek a szélsőséges gazembereknek. József Attila idestova 100 éve megírta már: „dünnyögj egy új mesét, fasiszta kommunizmusét”. Ezek ugyanazok, és ezt József Attila pontosan tudta és látta már száz évvel ezelőtt”. 

És minél hangosabban üvöltik, hogy ők az erőszakmentesség apostolai, annál pontosabban látjuk, hogy az erőszak teljesen elfogadott ezeknek a köreiben – jegyezte meg Bayer Zsolt, és kiemelte: Ezzel szemben egyetlen lehetőség van, erőt kell mutatni. 

teljes cikk az Origo honlapján olvasható.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!