2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Felvidéki freskó 03:00

Belföld

Bayer Zsolt: Arató Andrásnak maradnia kell!

Többen is felvetették az elmúlt 24 órában, hogy Arató Andrásnak vissza kellene vonulnia a közélettől.

  • Bayer Zsolt: Arató Andrásnak maradnia kell!

Valóban. Úgy első megközelítésképpen ez jó ötlet.

Arató András visszavonul a közélettől, s akkor aztán jól van. Jól lesz.

Persze az is kérdés, Arató András a közélet mely részében van jelen, ahonnét tehát vissza kell vonulnia, a közélet mely szegletében jelent bármiféle tényezőt ez a rosszarcú, gusztustalan, ávós-lelkületű gyűlölködő.

Szóval ahonnan ez visszavonulna, az nem tűnne fel senkinek.

Éppen ezért felvetődik a kérdés: nem lenne jobb, ha maradna?

Abban az iszamós, büdös, pöcegödör aurájú közegben, melyet nap mint nap összeken önmagával a „bolgárúr” meg a többi. Például ez az Arató. Maradjon csak ott, ahol van.

Ez ugyanis egy biztos, stabil pont a normalitás világának.

Ott a villogó vészjelzés, hogy micsodák vannak odaát, s miktől kell megóvnunk mindent – mindent, ami fontos, ami szép, ami emberi.

Kötter Tamás ezt írta legfrissebb bejegyzésében:

„Ha tehetnék, az Andrássy út 60.-ban kínoznának jobboldaliakat – ilyenek, ilyenek voltak és ilyenek is maradnak. Miért ilyenek? Mert itt a földön akarják megváltani az embert, mégpedig a politika segítségével. Azt hiszik, hogy a kezükben van ennek a földi üdvtörténetnek a kulcsa, és ha így van, akkor mindenki, aki nem követi őket, a »gonoszt szolgálja«, vagy ahogy ők mondják, a történelem rossz oldalán áll és ezért elpusztítható. Mióta 1919-ben kidugták a fejüket a történelem csatornáiból, nem tesznek mást, csak pusztítanak: egyént, társadalmat, anyagi javakat. Mi dolgunk pedig, hogy megállítsuk őket. És istenemre mondom, meg is fogjuk‼️”

Igen. Valahogy így.

Éppen ezért tűnik fontosnak, hogy ez a darab ott maradjon, ahol van. Hiszen, ha eltűnne, ha az összes eltűnne, idővel elveszítenénk az iránytűt, odalenne az önvédelmi reflexünk.

Nézzünk egy érthető példát: ha egy csipetnyi patkányürüléket beleteszünk bármibe, undorító, ehetetlen, hányingert-keltő lesz a végeredmény. Na most, pontosan ugyanez a helyzet, ha egy csipetnyi aratóandrást teszünk akármibe. Ezért kell ott maradnia, ahol van.

Mert mindig tudnunk, éreznünk kell, miből mit főznek odaát.

Bayer Zsolt

Fotó: Arató András (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!