2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Magyarország élőben

Bartos Mónika: Sikerélményre van szükség a nyelvtanuláshoz

Várhatóan ősztől már lehet pályázni a 9. és 11. évfolyamos diákoknak azokra a külföldi nyelvtanfolyamokra, amelyeket teljes egészében a magyar kormány áll. Az évente 140 ezer középiskolást érintő program miniszteri biztosa a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta, a fő célkitűzés, hogy az elsőként tanult idegen nyelvben szerezzenek minél nagyobb jártasságot a fiatalok. Bartos Mónika közölte, hogy elsősorban az uniós országokba lehet majd nyelvet tanulni, aminek a szervezés már megkezdődött.

  • Bartos Mónika: Sikerélményre van szükség a nyelvtanuláshoz

Fontos, hogy a fiatalok számára igazi sikerélmény legyen a kint töltött idő – mondta Bartos Mónika. Szerinte a nyelvi mobilitás hiánya az egyik oka annak, hogy a magyarok kicsit zártabbak, félénkebbek, önbizalomhiányosak idegennyelv tudás terén. Ha azonban a fiatalok érzik, hogy van értelme energiát fektetni a nyelvtanulásba, akkor valódi sikereket fognak elérni.

A hatékony program összeállításához a miniszteri biztos számít a nyelvtanárok, nyelviskola vezetők véleményére.

Nagyon fontos, hogy a kétszer kéthetes nyelvi kurzusról majd olyan élményekkel térjenek vissza a diákok, amelyek majd megalapozzák azt a hosszú további folyamatot, amely a nyelvtanulást jelenti.

Bevonjuk az adott célországok nyelvi intézeteit, a British Councilt, a Francia Intézetet, a Goethe Intézetet. Ők fognak segíteni abban, a Magyarországra akkreditált nagykövetek segítségével, hogy a partneriskolákkal való kapcsolatok kiépüljenek. Kérünk az adott célországtól ajánlást, hogy melyik nyelviskolákat és nyelvi kurzusokat részesítsék fiataljaink előnyben

– fogalmazott.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!