2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Én és a nagyapám 17:25

Belföld

Bármikor bevethetők katasztrófahelyzetben

Önkéntes mentősök, tűzoltók és civilek összefogásával megalapították a Dél-Békés Mentőcsoportot, amelynek tagjai bármikor mozgósíthatók és bevethetők katasztrófahelyzetben. A mentőszervezet működését segítő alapítvány alapító okiratait Békéscsabán írták alá.

„Olyan összefogás jött létre, amely a hivatalos és hivatásos szervezetek munkáját kívánja kisegíteni és kiegészíteni” – fogalmazott Erdős Norbert kormánymegbízott. A Mentőcsoport elsődleges célja, hogy katasztrófahelyzetben azonnal meg tudják kezdeni a védekezést a helyi lakosok segítségével.

Fiatalokat is várnak az önkéntes csoportokba: 2014-től a középiskolásoknak 50 órás közösségi munkát kell teljesíteniük, ezzel ösztönözve őket a társadalmi felelősségvállalásra.

„Célunk az, hogy egy olyan önkénteshálózat jöjjön létre, amely segít a károsultaknak. Így felkészíthető a lakosság a katasztrófavédelmi helyzetekre, a jelentkező ifjúságot pedig pótolhatatlan tudással ruházza fel a programok és a képzések révén” – közölte Garay Rita, Tótkomlós polgármestere.

A mentőcsoportot elsősorban természeti katasztrófák, így a vihar, az árvíz vagy a belvíz elhárítására illetve a károk enyhítésére hozták létre. Minden civil csoportot szakmai vezetők irányítanak majd. A csoport hivatásosokból álló tagjai szeptemberben képzik ki az önkénteseket. A megállapodás 27 település érint, de az országban bárhol segítenek, ha szükség van rá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!