2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Bárki javaslatot tehet arra, hogy hol trafipaxoljanak a rendőrök + videó

Sebességmérési maraton lesz április 19-én a magyar és az európai utakon. Itthon bárki tehet javaslatot, hogy hol traffipaxoljanak az egyenruhások.

  • Bárki javaslatot tehet arra, hogy hol trafipaxoljanak a rendőrök + videó

70 km/h helyett 147 vagy éppen 158 km/óra - utóbbi 130 ezer forintjába és 6 büntetőpontjába került ennek az autósnak. A közlekedési balesetek nagy százalékát továbbra is a gyorshajtás okozza. A rendőrség éppen ezét időről-időre sebességmérési maratont szervez. Azaz 24 órán keresztül az ország összes trafipaxával mérik a sebességet.

Az előző évekhez hasonlóan idén is várják a rendőrök a lakosság jelzéseit, hogy hol mérjenek.

Jakab Rudolf, r. őrnagy, ügyeletvezető - ORFK: "A beérkező javaslatokat a vármegyék munkatársai értékelik, döntenek a végleges helyszínekről, azokat pedig a honlapon a rendőrség közzé fogja tenni. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása."

Jakab Roland őrnagy hozzátette: más jogsértésekkel szemben is fellépnek majd az egyenruhások.

"Azt gondolom, hogy a közlekedők által tett javaslatok jók lehetnek", erről már egy vezetéstechnikai szakértő beszélt híradónknak. Csörgő László szerint a lakossági jelzéseket minden esetben felül kell vizsgálnia a hatóságoknak.

Csörgő László - közlekedési szakértő: "Felül kell vizsgálni, hogy az adott területen, amit bejelentenek, ott milyen hatással lehet a közlekedésre, és én azt gondolom, hogy az ötleteket el lehet fogadni, az ötleteket felül lehet vizsgálni, és még akártán hasznos helyekre is kikerülhetnek traffipaxok, ezáltal ugye lassítjuk a forgalmat, és a balesetek száma csökkenhet azon a területen."

 

A tavaszi sebességellenőrzési kampány április 19-én reggel hat órakor kezdődik - egészen másnap reggel hatig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!