2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

EB Sporthírek 23:35

Belföld

Baranyi Krisztina leszedette a testvérvárosi címereket

Minden jel arra mutat, hogy Baranyi Krisztinának nem számítanak a határon túli magyarok. A balliberális ferencvárosi polgármester ugyanis leszedette a testvérvárosi címereket a képviselőtestületnek is helyet adó ülésterem faláról. Ferencváros kizárólag határon túli magyarok által lakott településekkel áll testvérvárosi kapcsolatban.

  • Baranyi Krisztina leszedette a testvérvárosi címereket

A balliberális vezetésű Ferencváros önkormányzati díszterméből száműzték a testvérvárosok címereit. Ami ebben igazán fájó, hogy a IX. kerület olyan határon túli magyarok által lakott településekkel áll testvérvárosi kapcsolatban, mint

a kárpátaljai Beregszász, a vajdasági Magyarkanizsa, a felvidéki Pöstyén és Királyhelmec, valamint a székelyföldi Sepsiszentgyörgy.

A korábbi jobboldali vezetésű önkormányzat 2019-ben még nyári balatoni táborozásra is hívta a határon túli gyermekeket a testvérvárosaikból. A balliberális vezetés alatt erre még nem volt példa. Úgy tűnik, Baranyi Krisztának semmit sem jelent a nemzeti összetartozás. A szimbolikus ügyek mentén kormányozó balliberális politikus ezzel megvalósította az igazi cancel culture-t Ferencvárosban. Emlékezetes, hogy

Baranyi a kommunizmus áldozatainak gyásznapján egy szál virággal sem volt hajlandó megemlékezni.

Amikor a testületi ülésen a Fidesz–KDNP-frakció kérdőre vonta a városvezetőket azért, mert az október 6-i nemzeti gyásznapot is „elfelejtették”, a kultúráért felelős Kétfarkú Kutya párti alpolgármester, Döme Zsuzsanna a testületi ülésen kijelentette: a gyásznapot azért nem tartották meg, mert nem kötődik Ferencvároshoz. Úgy tűnik, hogy Baranyiék felfogása szerint a Ferencvároshoz inkább a Nyugatról betörő LMBTQ- és BLM-hullám köthető. Ezek támogatását ugyanis az önkormányzat büszkén a zászlajára tűzte, még

a Humen magazin homoszexualitást népszerűsítő plakátjait is Ferencváros köztereire engedte.

Tavaly augusztusban Baranyi Krisztina az elsők között tűzte ki a szivárványos zászlót a Városházára a Pride-hét alkalmából. Amikor a Hír TV rákérdezett, hogy miért érezte ezt fontosnak, a polgármester visszakérdezett: „Pride-hét van, nem?” Visszatérve a Humen magazinhoz: Baranyi Krisztina örömmel vállalta, hogy az idei Pride-hónap alkalmából köszöntőbeszédet ír a magazin hasábjára, amelyben úgy fogalmazott: nem az a kérdés, hogy lesz-e Magyarországon is törvényes melegházasság, hanem az, hogy mikor. Azt is hozzátette: „győzelemre ítélt, de továbbra is fájdalmas út áll előttünk”.

A polgármester szimpatizál az Egyesült Államokból begyűrűző anarchista mozgalommal is,

a Black Lives Matter tiszteletére még köztéri szobrot is emeltetett.

A Ferenc térre állított szivárványos, műanyag „alkotás” nem volt hosszú életű, alig néhány óra kellett ahhoz, hogy ledöntsék. Az akciót végrehajtó Légió Hungária nevű szervezet vezetőségi tagja a szobor ledöntését követően maga sétált oda a rendőrautóhoz, és jelezte, hogy nem kíván ellenállni, elmenekülni. Incze Béla szerint Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester és a kerület vezetése több helyen elmondta: a szobrot annak tudatában állították fel, hogy meg fogják rongálni, tehát kvázi egy kommunikációs csapdát állítottak fel azoknak, akik bármilyen reakcióval élnének. Mindez azt jelenti, hogy a polgármester értékteremtés helyett csak a balhét és a kormány elleni hergelést keresi, és polgárpukkasztó tevékenységet folytat a kultúráért felelős kutyapártos alpolgármesterével, Döme Zsuzsannával együtt.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!