2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Bár az MSZP-s polgármester kirúgta, ismét a leváltott jegyző vezeti Mohácson a Választási Irodát

Azzal, hogy Csorbai Ferenc, a még hivatalban lévő MSZP-s polgármester múlt héten megszüntette a város jegyzője, dr. Kovács Mirella köztisztviselői jogviszonyát (azaz leváltotta a jegyzői posztról), a Helyi Választási Iroda (HVI) vezetői megbízatása is megszűnt. Keddtől azonban ismét ő áll a HVI élén.

  • Bár az MSZP-s polgármester kirúgta, ismét a leváltott jegyző vezeti Mohácson a Választási Irodát

Amint arról beszámoltunk, múlt héten méltatlanság okán, azonnali hatályú felmentéssel megszüntette Mohács hivatalban lévő MSZP-s polgármestere a város jegyzőjének köztisztviselői jogviszonyát. A Fidesz egy ezt követő sajtótájékoztatón azt kérdezte, hogy vajon csalásra készül-e az őszi önkormányzati választáson az MSZP, s a jegyző elbocsátása is ezzel van-e összefüggésben? Dr. Kovács Mirella ugyanis a Helyi Választási Iroda vezetője is volt menesztéséig, azzal viszont ez a megbízatása is megszűnt.

- Augusztus elsejétől jogász munkakörben a megyei önkormányzat foglalkoztatja köztisztviselői jogviszonyban dr. Kovács Mirellát - mondta érdeklődésünkre dr. Partos János, a Baranya Megyei Önkormányzat jegyzője. - Dr. Kovács Mirella a Területi Választási Iroda tagja is lett, ebben a minőségében letette az esküt is.

Abban az esetben, ha valahol valamilyen okból megüresedik a helyi választási iroda vezetői posztja, a területi választási iroda vezetője nevezi ki az új vezetőt. Mohács esetében pedig dr. Partos János dr. Kovács Mirellát nevezte ki, aki minden szükséges feltételnek megfelel, s erről Partos a Nemzeti Választási Irodát is tájékoztatta.

A megye jegyzője lapunknak elmondta azt is, mivel dr. Kovács Mirella az előző megszűnését követően 30 napon belül új munkaviszonyt létesített, a vonatkozó előírásoknak megfelelően erről tájékoztatta a mohácsi önkormányzatot.

Dr. Kovács Mirella 2005 óta, azaz tizenöt éve vezette jegyzőként a polgármesteri hivatalt, valamint a Mohácsi Többcélú Kistérségi Társulás munkaszervezetét. Tevékenységét közmegelégedésre végezte, 2011-ben elnyerte az Év jegyzője elismerést is.

Pécsi Újság

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!