2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

  • Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal rendezték meg idén a fővárosban a Budapest Prideot. A rendezvényen a többi között részt vett a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, a Két Farkú Kutyapárt valamint a Soros Györgyhöz is köthető Amnesty International elnevezésű szervezet.

Eddig is eljöttem eztán is el fogok jönni, megőrzőm ezt a szokásomat – mondta Karácsony Gergely főpolgármester. 

A menet szombat délután 3 óra után indult el a Bajcsy-Zsilinszky és a Podmaniczky utca kereszteződésétől a városliget irányába. A tömeg elején vonult Karácsony Gergely is. Budapest főpolgármestere a HírTV-nek arról beszélt az LMBTQ közösségnek többlet támogatásokat kell biztosítani. 

Budapest mindenkié. Ebben a városban nagyon sok fajta ember él és vannak olyan csoportok, akiknek több támogatásra van szükségük és joggal meg is kapják ezt tőlünk. Mint ahogy minden budapesti, aki úgy érzi, hogy valamilyen más vonatkozásban de kisebbséghez tartozik ugyanúgy megkapja tőlünk ezt a szimbolikus vagy kézzel fogható támogatást ami a várostól jár

– hangsúlyozta a főpolgármester. 

Az eseményen jelen volt a homoszexualitását nyíltan vállaló David Pressman, az USA budapesti nagykövete is.

Riporter: Miért van itt ma?

David Pressman: Azért vagyok itt mert az Egyesült Államok mindig is támogatta azokat a közösségeket, akik kiállnak az emberi jogok és a szabadság mellett.

Az eseményre saját kamionnal is készült a választásokon nagyot bukott Momentum is.

A Budapest Pride útvonalára a CitizenGO egyesület ellentüntetést szervezett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!