2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Állami áruház

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Baloldali politikusok Fekete-Győr Andrásról: meg kell várni a jogerős ítéletet + videó

A Fidesz szerint a Momentum volt elnökének vállalnia kellene a felelősséget, és le kellene mondania országgyűlési mandátumáról, a baloldali politikusok szerint viszont a végleges döntés után kell erről határoznia.

  • Baloldali politikusok Fekete-Győr Andrásról: meg kell várni a jogerős ítéletet + videó

"Egy füstgránátot dobtam." - Fekete-Győr András 2018-ban egy tüntetésről jelentkezett be élőben az ATV-be, ahol azzal büszkélkedett, hogy füstgránátot dobott a rendőrök közé. Később, már azzal a magyarázattal állt elő, hogy amit dobott az nem is füstgránát volt, hanem egy játékboltban kapható, lila füstszóró, és nem is dobta, hanem ejtette. Tettéért - amiről felvételek is vannak, - mindenesetre a héten egy év felfüggesztett börtönre ítélték. A politikusnak ezek után úgy tűnik, meg sem fordult a fejében, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról, hiszen az ATV-ben azt állította, hogy ő egy koncepciós eljárás áldozata.

"Ez tökéletesen jól mutatja a baloldal viszonyát az erkölcshöz és a morálhoz." - így reagált a fejleményekre Hollik István a Magyar Nemzetnek. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint most, hogy a bíróság is kimondta, hogy hivatalos személy elleni erőszakot követett el, Fekete-Győr Andrásnak le kellene mondania és vissza kellene vonulnia a közélettől. A politikus meglátása szerint ez az eset is jól mutatja, hogy a baloldalon semminek nincsen következménye.

Az LMP óvatosan fogalmazott az ügyet illetően. Kanász-Nagy Máté szerint meg kell várni a végleges döntést és abból kell levonni majd a következtetéseket. Hasonló állásponton van Hiller István is, mint mondta, ilyenkor az a felelős politikusi magatartás, hogy megvárja a jogerős ítéletet. A szocialista politikus azt is hozzátette, hogy hisz az igazságszolgáltatásban és bármilyen döntést is hoz, azt tiszteletben tartja és ha nem Fekete-Győr Andrásról lenne szó, ugyanez lenne a véleménye. A párbeszédes Szabó Tímea szerint súlyos aránytalanság van a rendszerben, hiszen meglátása szerint Fekete-Győr Andrást azért ítélték el, mert a rendszer ellen tüntetett.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese pedig arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a legékesebb példája a baloldal következmények nélküliségnek az őszödi beszéd, amely után Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként nem vállalta a felelősséget. Dúró szerint a baloldalnak semmilyen erkölcsi alapja nincsen arra, hogy politikai felelősségre vonásról beszéljen.

Fotó: Teknős Miklós

Mediaworks

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!