2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett király

Következik:

Napi aktuális 04:00

Belföld

Baloldali politikusok a Parlamentből is kitiltanák a mobiltelefonokat + videó

Újabb baloldali színjáték indult az iskolai mobilkorlátozások miatt - állítják szakértők. Magyar Péter, aki első brüsszeli munkanapján le sem tudta tenni a mobilját, most azt követeli, hogy ha a diákoknak se lehet, akkor a képviselőknek se lehessen mobilt bevinni a parlamenti ülésterembe. Az egyik momentumos politikus még javaslatot is benyújtott. Bedő Dávid azonban éppen az ülésteremben mobilozók egyike.

  • Baloldali politikusok a Parlamentből is kitiltanák a mobiltelefonokat + videó

"A TISZA Párt javasolja, hogy az őszi parlamenti ülésszaktól az Országgyűlés plenáris ülésére az országgyűlési képviselők ne vihessenek be se mobiltelefonokat, se okosórát." Illetve csak olyan laptopot, amin nincs közösségi média platform - szerepel a párt közleményében.

Magyar Péter közösségi oldalán kifejtette a javaslat indoklását is, miszerint a vitákat és a döntéshozást zavarhatja a magánügyeik intézése és a közösségi média használata. Majd hozzáfűzte: "és persze ott van a jó öreg példamutatás is."

Ő maga azonban nem jár elöl a jó példával. Felvételek készültek Magyar Péter első munkanapján az Európai Parlamentben. A politikus folyamatosan a telefonját nyomkodta, valamint egymás után lőtte a szelfiket párttársaival és más politikusokkal. Ezeket pedig szépen sorban meg is osztogatta a közösségi oldalán. Vagyis pont azt csinálta, aminek a betiltását most kezdeményezte.

Februárban még Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője is ülés alatt fotózgatott és posztolt.

Most pedig éppen ő fogalmazott úgy közösségi oldalán, hogy "MUTASSANAK PÉLDÁT A FIDESZESEK, TILTSUK BE A TELEFONHASZNÁLATOT A PARLAMENTBEN IS!" Bedő Dávid szerint a politikusoknak kell példát mutatniuk, "ennek érdekében a Momentum Mozgalom képviselőivel határozati javaslatot nyújtanak be, hogy a parlamenti ülések alkalmával le kelljen adni a telefonokat a képviselőknek."

A legnagyobb kiszúrás az ellenzéki politikusokkal lenne ez, hogyha betiltanák a Parlamentben. Saját magukkal tolnának ki a baloldali képviselők – erről a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt a Vezércikk című műsorunkban.

Én mindig nézem az élő közvetítést és azt szoktam látni, hogy folyamatosan mindent vesznek, fotóznak, videóznak, meg odamennek kormánypárti képviselőkhöz és akkor ott próbálják őket szóra bírni. Ha ugye kitiltják a mobiltelefonokat a parlamenti ülésről, akkor gyakorlatilag az ellenzéki politikusok saját magukkal szúrnak ki. Még a logikát sem látom az egészben, hogy ez miért lenne számukra jó – mondta Deák. 

A diákoknak nem munkaeszközük a telefon, ellenben az Országgyűlésben vagy az Oktatási Hivatalban dolgozókkal - hívta fel a figyelmet Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója a Kommentben.

Milyen jól hangzik, hogy az Országgyűlésből tiltsuk ki a mobiltelefont stb., de azért az a különbség, hogy ha már továbbmegyünk tartalmi kérdésben, a diákok és mondjuk az Országgyűlésben vagy az Oktatási Hivatalban dolgozók között, hogy a diákoknak nem munkaeszközük a mobiltelefon, ezeknek az embereknek pedig igen.

A Kommentben arra is felhívták a figyelmet, hogy nem vezet jó irányba, ha hazánk felnőtt lakosságára, a munkavállalókra ugyanolyan írt és íratlan szabályokat alkotnak, mint a diákokra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!