2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Baloldali pazarlás: műanyag dobozokat venne 46 millió forintért a zuglói önkormányzat + videó

825 ezer műanyag doboz 46 millió forintért. Ez a Zuglói önkormányzat legújabb közbeszerzési javaslata. Borbély Ádám a kerület fideszes képviselője szerint egy ilyen mértékű pazarlás nem megengedhető, ezért nem is szavazták meg a közbeszerzést.

  • Baloldali pazarlás: műanyag dobozokat venne 46 millió forintért a zuglói önkormányzat + videó

"Nekem egykori zuglói polgármesterként és főpolgármesterként is nagyon fontos, hogy folytassuk közösen azt a politikát, amivel Zuglót és egész Budapestet egy zöldebb és szolidárisabb hellyé tesszük" - ezt nyilatkozta még korábban karácsony Gergely főpolgármester.

Ezzel szemben Zuglóban a zöld politika mégis megdőlni látszik. Közel egymillió darab egyszer használatos műanyag doboz közbeszerzésére írt ki pályázatot Zugló önkormányzata, de közben hangsúlyozták: a környezettudatosság nagyon fontos számukra.

"Ezt az előterjesztést a napokban örököltem, úgyhogy az előzményeket igazából a napokban tudtam meg"

- ezzel védekezett a legutóbbi testületi ülésen Zugló DK-s alpolgármestere, miután kiderült, hogy 46 millió forint értékben venne az önkormányzat különböző műanyag dobozokat. Horváth Zsolt szerint azért vennének műanyag dobozokat, mert mosogatógépet drágább lenne volna vásárolni.

"Én arra kérem majd a képviselőket, hogy ezt a közbeszerzést mindenképpen indítsuk el, hogy ne legyen probléma! A jövőre nézve arra kérjük a kollégákat, és arra kérjük az intézményeket, hogy nézzük meg, hol lehetne elhelyezni az ipari készülékeket, és hogy lehet átállni rövidebb távon egy gazdaságosabb, környezettudatosabb, elmosható tálalásra" - fogalmazott az alpolgármester.

"Mi nem bízunk a baloldali közbeszerzésekben, és nem lelkesedünk a műanyag dobozokért sem"

- erről már Zugló fideszes képviselője beszélt. Borbély Ádám azt mondja, a kerület 700 kisnyugdíjasának az étkeztetése fontos, de ezzel a közbeszerzéssel ők nem tudnak egyetérteni.

"A baloldali pártok marakodásának egy újabb fejezetét láthatjuk, közel 900 zezer doboz 46 millió forintért, és ahol a pénz és a közbeszerzés megjelenik, ott a baloldali belharc is"

Borbély Ádám hozzátette: a baloldal is kritizálja a tervet: Rózsa András, a Momentum képviselője, aki október végén még alpolgármesterként is dolgozott, azóta azonban már lemondott, szomorúságát fejezte ki amiatt, hogy Zuglóban a környezetvédelem mindig a legutolsó helyre kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!