2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Belföld

Baloldali front: családi egyeztetés az alkotmányról

Apa és fia egyeztetett egy új alkotmányról a baloldali front asztalánál. Bajnai Gordon választási mozgalmát Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter képviselte, míg az MSZP-t Bárándy Gergely. A résztvevők sikeresnek ítélték a találkozót.

2012. január 2-án a baloldali ellenzék az operaház előtt tüntetett az új alkotmány hatályba lépése ellen. Hasonló utcai demonstrációt szervezne a Bajnai Gordon választási mozgalmához tartozó Szolidaritás, ha az Alkotmánybíróság által megsemmisített választási regisztrációt a kormánytöbbség alaptörvénybe foglalja.

Az MSZP által kezdeményezett egyeztetésen Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc sem vett részt. „Ez egy közjogi egyeztetés, ahová a Demokratikus Koalíció közjogászai érkeztek. Bajnai Gordon sincs itt, és Mesterházy Attila sem lesz itt” – nyilatkozta a Hír TV-nek Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke.

Bajnai Gordon volt kabinetfőnöke, az MSZP egykori kampányfőnöke is csak a tárgyalást megelőző sajtótájékoztatóra ment el. Mi további tárgyalásokban, gazdaságpolitikában, más ügyekben egyelőre nem kívánunk részt venni, annyira fontosnak tartjuk a köztársaság megújítását, a jogállami reparációt – jelentette ki Szigetvári Viktor.

Az LMP és a 4K! Mozgalom közjogi kérdésekről sem tárgyalt az MSZP-vel, valamint Bajnai és Gyurcsány elvbarátaival. Bárándy Gergely szívesen látta édesapját is. Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügyi minisztere a Bajnai-féle csapatot képviselte.

„Nem beszéltük meg, még akkor is ezt mondom, ha sokan nem fogják ezt elhinni. A családi kötelék egy dolog, a szakmai egy másik. Egymás gondolatait ismerjük, nincsenek nagyon távol egymástól” – mondta az MSZP országgyűlési képviselője.

A baloldali ellenzék egy pinceklubban, a Pallas Páholyban ült asztalhoz. A háromórás megbeszélésen arra jutottak, hogy új alkotmányra van szükség.

Mind a két esetben kétharmadra van szükség. Az egyik az alaptörvényt módosítja kétharmaddal, a másik megoldás hatályok kívül helyezi kétharmaddal az alaptörvényt és ideiglenesen hatályba lépteti a régi alkotmány szövegét. Mind a kettő átmeneti természetű, a vége az kell, hogy legyen, hogy széles összefogáson új alkotmánya legyen Magyarországnak – mondta Molnár Csaba, a DK alelnöke.

A baloldali front egy hét múlva egyeztet újra, akkor is közjogi kérdésekről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!