2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Belföld

Balog: A szabadság nem magától értetődő dolog

Petőfi-emléklap a helytállásért elismerést adott át a páneurópai piknik szervezőinek és az egykor Magyarországra menekült NDK-s polgárok segítőinek Schmidt Mária.

A Terror Háza főigazgatója azt mondta: a kommunista diktatúra az utolsó pillanatáig megőrizte emberellenes jellegét, ezért az akkori segítők tette nem volt veszélytelen. Emléklapot vett át Balog Zoltán is, aki 1989-ben a csillebérci táborban református lelkészként segítette a keletnémet polgárokat. Az emberierőforrás-miniszter azt mondta: az ukrajnai események is bizonyítják, a szabadság nem magától értetődő dolog.

„Úgy hívják az 1989-es évet, hogy a csodáknak az éve, és valóban a csodák éve. Magyarországon a csodát azt bizonyítja, hogy amikor éjszaka bejelentette a magyar kormány, hogy a NDK-menekültek elhagyhatják nyugati irányban Magyarországot, akkor volt néhány olyan taxisofőr, akik ingyen ajánlották fel a szolgálataikat Hegyeshalomig. Ennél nagyobb csodát én még nem láttam” – fogalmazott a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!