2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Balhé a német Orbán-interjú körül

Nem volt elég kritikus, ezért nem jelentette meg az Orbán Viktorral készült interjút a Die Welt vasárnapi magazinja.

A magyar és a bajor kormányfőt a berlini fal lebontásának huszonötödik évfordulójának alkalmából kérdezték Európa értékeiről, az euróról és az ukrán helyzetről. A szerkesztett szöveget mindkét fél jóváhagyta, ennek ellenére a Welt szerkesztősége másnap a magyar nagykövetségen keresztül felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy még három kérdésre külön, írásban, sürgősen válaszoljon, mert ha nem, akkor egyáltalán nem jelentetik meg a párhuzamos interjút. A Miniszterelnökség úgy döntött, hogy utólag nem járul hozzá az interjú módosításához.

A kormányszóvivő szerint politikai nyomásgyakorlást próbáltak kifejteni. „Ez az interjú láthatóan túl jól sikerült, és nem voltak olyan körülmények, amelyekbe bele lehetett volna kapaszkodni az alapvetően a miniszterelnök, illetve az ország gyalázását művelő sajtó részéről, úgy gondolom, ez lehetett az oka. Mi ezt semmiféle szempontból nem tekintjük politikai ügynek, itt egy kétszereplős klasszikus interjúról volt szó, amelynek apropóját egyrészt a fal leomlása, másrészt a német egység jelentette. Nincs kifogásunk az ellen, ha valakinek kemény kérdéseket tesznek fel, beleértve a magyar miniszterelnököt is, de azt korrekt, egyértelmű formában, illetve viszonyok közt kell tenni” – fogalmazott Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Áradások Indiában

Több mint 800 ezer ember kényszerült otthona elhagyására Indiában az árvizek miatt.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Hitlert éltette a jobbikos jelölt

Hitlert éltette közösségi oldalán az a jobbikos politikus, aki most a hat baloldali párt támogatásával az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje lesz a június 26-i időközi választáson - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!