2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:30

Belföld

Balatoni Katalin: Online felmérést végeznek az oktatásról

Hatodik alkalommal végeznek online kérdőíves felmérést az oktatásról a szülők, a pedagógusok és az iskolaigazgatók bevonásával - közölte a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtök reggel.

  • Balatoni Katalin: Online felmérést végeznek az oktatásról

Balatoni Katalin kiemelte: a felmérés olyan kommunikációs csatorna, amely segít megismerni a problémákat, és hozzájárul az oktatás folyamatos fejlesztéséhez. Fontos hatása a felmérésnek, hogy párbeszédet eredményezhet mind a szülők, mind a pedagógusok között - tette hozzá.

A felmérésben azokat a témaköröket vizsgálják meg, amelyek Európában, de világszerte is jelen vannak az oktatásban, illetve felmérik a magyar köznevelést érintő kérdéseket - ismertette a politikus.

Idén többi között a szülők és az iskola közötti kapcsolattartást vizsgálják. Arra is kíváncsiak, ki hogyan vélekedik például az online közösségi felületek által biztosított kommunikációs lehetőségekről - mondta Balatoni Katalin.

Kiemelt témakör a digitális oktatás, az eszközök használata - emelte ki. Hozzátette: választ várnak arra, milyenek a tapasztalatok a kormány által kiosztott notebook-ok használatával kapcsolatban, azokat mire és hogyan használják a diákok.

A kérdések foglalkoznak a függőséggel, ezen belül az alkoholfogyasztással, a mentális egészséggel és a közösségi programokkal. A pedagógusoknak szóló kérdőíven azt is felmérik, hogy a tanárok mennyi időt töltenek adminisztrációval és adnak-e a gyerekeknek házi feladatot - sorolta a helyettes államtitkár.

A korábbi felmérések eredményeiről szólva elmondta, hogy már foglalkoztak például a mobiltelefonok használatával. Az eredmények azt mutatják, hogy érdemes esetleg ajánlásokat megfogalmazni az intézményeknek - tette hozzá.

Június 14-én éjfélig lehet kitöltetni az online felmérést, a szülők a Kréta rendszeren, a pedagógusok és az igazgatók pedig egy belső rendszeren keresztül adhatnak válaszokat a kérdésekre - közölte Balatoni Katalin.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!