2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Balassagyarmaton is megkezdődött az oltás

Hír TV

2020. december 31., csütörtök 12:27

Országszerte megérkeztek az első kórházakba a koronavírus elleni vakcinák. A balassagyarmati intézmény már tegnap délután megkapta az első oltóanyagokat, ma pedig el is kezdődött a kórházi dolgozók beoltása.

Tegnap délután érkeztek meg az első koronavírus elleni oltóanyagok a balassagyarmatCikkeki Dr. Kenessey Albert Kórház Rendelő Intézetbe, ma pedig már meg is kezdték a dolgozók beoltását. A kis piros táskában vannak a vakcinák, ezt hozták át a kórház munkatársai a hűtőhelyről az oltópontra.

Egyértelműen mutatják a nyilak, merre kell majd menni azoknak, akik a balassagyarmati kórházban oltásra érkeznek,. Szükség is van az útbaigazításra, hiszen több vizsgálat is megelőzi a vakcina beadását.

Először egy gyorstesztet készítenek, ha az eredmény negatív, akkor egy orvosi vizsgálaton kell részt venniük a jelentkezőknek. Eközben előkészítik a vakcinákat, majd némi adminisztrációt követően megtörténik az oltás beadása.

A balassagyarmati kórház a tavasszal és most is első körös Covid-kórházként működik, éppen ezért először a dolgozókat oltják be a Covid elleni vakcinával.

A kórház dolgozóinak beoltása várhatóan hétfőn folytatódik majd Balassagyarmaton.

Korábban a Hír TV munkatársa, Házy Attila is beszámolt az oltás folyamatáról:

Hír TV

x
Rendkívüli hír