2024. 10. 10. Csütörtök Gedeon napja
Jelenleg a TV-ben:

Kárpátaljai vértanúk - az illegális egyház

Következik:

Híradó 11:50

Belföld

Bakondi György: A Soros-tervben foglalt „évi egymilliós bevándorlás" megvalósulni látszik

Az illegális migráció miatt veszélybe került a schengeni rendszer, amely az egyik legnagyobb vívmánya az Európai Uniónak - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

  • Bakondi György: A Soros-tervben foglalt „évi egymilliós bevándorlás

Bakondi György arról beszélt: egyre több uniós tagállamban érzékeli a lakosság az illegális migráció miatt romló közbiztonságot, az egyre feszültebb szociális ellátórendszert, és ez a migrációval összefüggő negatív vélekedés megjelent a politikai véleménynyilvánítás szintjén is. Kiemelte: a nemzetállamok közvetlenül választott vezetői is érzékelik ezt az elégedetlenséget, az illegális migráció eddigi rossz megközelítését.

Emlékeztetett arra: Magyarországon a kormány 2015-ben megkérdezte az embereket arról, mi legyen a migrációval és azóta következetesen ezt az álláspontot képviseli, vagyis, hogy a külső határokat őrizni kell, jogellenesen, erőszakosan nem lehet átlépni a határokat és csak azok jöhetnek be, akik külföldön, nagykövetségen menekültstátust kaptak.

Hozzátette, hogy a Soros-tervben foglalt évi "egymilliós bevándorlás megvalósulni látszik", ennek hatásai pedig ma már a schengeni térséget fenyegetik.

Mint mondta, több nemzetállam is a lakosság elégedetlenségének hatására nemzetállami intézkedéseket hozott, például visszaállította a határellenőrzést, igyekszik kitoloncolni az illegálisan az országban tartózkodókat, és csökkenti a juttatásokat, vagyis nem vár a brüsszeli megoldásra. A belső határellenőrzés visszaállítása viszont veszélyezteti az EU egyik legnagyobb vívmányát, a schengeni rendszert - mondta.

Úgy fogalmazott, a schengeni övezet egy nagy politikai-gazdasági eredmény, és a lényege, hogy aki az EU külső határán belépett, annak a belső határokon már nem kell megállnia. Bakondi György hangsúlyozta: ez nemcsak a turisták számára előnyös, van gazdasági hatása is, például a vállalatoknak nem kell nagy raktárkészletet tartaniuk. A határellenőrzés visszaállítása azonban súlyos gazdasági következménnyekkel jár - emelte ki.

A belbiztonsági főtanácsadó az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában is vendég volt, itt reagált Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos szerdai szavaira, aki az európai határok védelméről szóló vitában arról beszélt, Európa külső határainak biztonsága az Európai Bizottság egyik legfontosabb prioritása, ez áll a migrációs és biztonsági politikája középpontjában.

Bakondi György emlékeztetett: Magyarország az egyetlen ország, amely teljesíti kötelezettségét és mégis "minden idők legnagyobb bírságát kapta azért, mert őrzi a határt, sőt napi kényszerítő bírságot is kiszabtak rá". Azt szeretnék, hogy engedjük be az illegális bevándorlókat Magyarországra és itt bíráljuk el a kérelmüket, de Európában látjuk, ez hová vezet - fogalmazott.

Hozzátette: a beengedett, ismeretlen személyazonosságú emberek egy kisebb része kap menekültstátust, nekik integrálódniuk kellene, de ez nem sikerül, a nagyobb részük pedig nem kapja meg, őket azonban nem tudják kiutaztatni az EU-ból, így illegálisan tartózkodnak az unióban, bűnözésből tartják el magukat, ami a közbiztonság romlásához vezet, ami pedig egyre inkább fokozódó elégedetlenséget vált ki az európai emberekből.

A konzervatív-patrióta nemzeti kormányok ereje nő az EU-ban, és így talán eljuthatunk oda, hogy európai szintű megoldást találhatunk, a magyar példa pedig segíthet ebben - fogalmazott.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

BKK: változik a közlekedés péntek délutántól a Puskás Aréna környékén

BKK: változik a közlekedés péntek délutántól a Puskás Aréna környékén

A Puskás Arénában pénteken 20.45-től rendezendő Magyarország-Hollandia UEFA Nemzetek Ligája válogatott labdarúgó-mérkőzés miatt a stadion környékén már 18 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!