2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 16:00

Belföld

Bajnai nem hirdet programot, csak kritizál

Jobb- és baloldali vetélytársai bírálatáig jutott Bajnai Gordon kormányértékelő beszédében, programot ezúttal sem hirdetett. A választói mozgalom nagygyűlésére a hallgatóság egy részét telefonon verbuválták a szervezők.

A kormányzást értékelte Bajnai Gordon a Millenárison, az Együtt 2014 választási mozgalom rendezvényén, ahova a hallgatóság egy részét telefonon toborozták. Brüsszeli lobbiútját is megemlítette a Haza és Haladás egyesület elnöke kormányértékelő beszédében. A volt miniszterelnök részben a saját érdemének tartja, hogy Magyarországra végül több pénz jut a következő hét évben az eredetileg tervezettnél. Felszólalása politikai hitvallással ért fel, jobb- és baloldali vetélytársait is bírálta. Egyértelművé tette, hogy a baloldali ellenzék vezetőjének tartja magát, a jó kormányzás viszont szlogen maradt, programot Bajnai Gordon továbbra sem adott.

Múltból ismert politikusok tűntek fel újra a Millenárison, ahova a hallgatóság egy részét telefonon toborozta Bajnai Gordon választási mozgalma – ezt a jelenlévők közül többen is megerősítették. Azt viszont nem voltak hajlandók elárulni, hogy mi is hangzott el pontosan a telefonhíváskor.

Több alázatot várnak a szocialistáktól

Elsőként a Milla egyesület elnöke szólalt föl, aki elégtelenre értékelte az Orbán-kormány teljesítményét. Juhász Péter azt is hozzátette, hogy nekik az a dolguk, hogy elküldjék őket a hatalomból, amihez az kell, hogy pártot alapítsanak. Utalt arra, hogy a szocialisták szívesen vezetnék ezt a formációt, de szerinte ennél több alázatra lenne szükség a részükről.

„A szocialisták már szívesen vezetnék is ezt az összefogást, sőt, azt olvashatjuk, hogy egyes politikusaik arról ábrándoznak, hogy egyedül kell megnyerniük a választást – mondta Juhász Péter. – A szocialisták úgy tűnik, hagyományosan nem szeretik a hatalom megosztását. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy ennél több alázatra lesz szükség” – tette hozzá.

Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke úgy fogalmazott, hogy lavinaként fogják elsöpörni Orbán Viktort és rezsimjét.

Bajnai adós maradt a programjával

Bajnai Gordon sem hagyta szó nélkül a szocialistákat: „az MSZP-nek ma nincs elég szavazója a kormányváltáshoz. Nincs elég hitele a korszakváltáshoz, és nincs elég szakértelme a jó kormányzáshoz" – sorolta a Haza és Haladás egyesület elnöke.

Bajnai Gordon önmagáról olyan szakemberként beszélt, aki a politikán kívüli világban vált vezetővé. Ma már a politikában is vezető szerepre tör, beszédében úgy fogalmazott, hogy szerinte az Együtt 2014 az út a jó és szakszerű kormányzáshoz. De programjával továbbra is adós maradt.

Bajnai Gordon önmagáról olyan szakemberként beszélt, aki a politikán kívüli világban vált vezetővé. Ma már a politikában is vezető szerepre tör, beszédében úgy fogalmazott, hogy szerinte az Együtt 2014 az út a jó és szakszerű kormányzáshoz. De programjával továbbra is adós maradt.

„Tudom, ezeknek a honfitársaimnak az álmát és újraéledő reményét konkrét cselekvési programmá kell formálnom. Választási programmá, aztán a jó kormányzás programjává – mondta Bajnai Gordon. – Mert nem elég nemet mondani arra, ami ma van, igent is kell mondani arra, ami legyen. (…) Mert barátaim, Magyarország reményét most mi képviseljük, mi így együtt, ez a mi felelősségünk, és ez az én felelősségem is” – mondta a Haza és Haladás egyesület elnöke.

A volt miniszterelnök szerint a Fidesz-kormány a remény ígéretével nyerte meg 2010-ben a választásokat, de szerinte az Orbán-kormány három év alatt a reménytelenség kormánya lett. Egyben bejelentette, hogy a választási mozgalom hamarosan párttá alakul. Az LMP-s szakadárokat Bajnai Gordon külön köszöntötte beszédében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elfogás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata nyolc migráns előállítását eredményezte.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!