2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Bajnai is könnyítene a bankok és multik terhein

Mesterházy Attila után Bajnai Gordon is csökkentené a bankadót. Az Együtt–PM Szövetség vezetője a csökkentés mértékéről nem beszélt, de úgy fogalmazott: európai szintre kellene mérsékelni a különadókat. A Fidesz szerint a bankadó és különadók csökkentésével Bajnai ismét a magyar családokat hozná nehéz helyzetbe.

Megrogyó forint, menekülő vállalkozók és politikai disznóságok – így látja az Orbán-kormány legutóbbi egy évét Bajnai Gordon. „Magyarország rosszabbul él, mint 3 éve és rossz irányba halad...” Évértékelő sajtótájékoztatóján a volt miniszterelnök Mesterházy Attilához hasonlóan a bankadó és a különadók csökkentése mellett érvelt. Az Együtt–PM Szövetség vezetője azt mondta, a jelenlegi állapotot nem lehet fenntartani, mert az senkinek sem kedvez.

„Mi a bankokat terhelő adókat és általában a különadókat európai szintre csökkentenénk fokozatosan. Nem lehet gyorsan megtenni, mert Magyarországon ez beépült a költségvetésbe. A csökkentést csak akkor adnánk oda, ha cserébe többlethitelt, többletmunkahelyet beruházást hoznak a cégek” – közölte az Együtt–PM Szövetség vezetője.

Bajnai ismét megerősítette, hogy az Együtt–PM nem tárgyal Gyurcsány Ferenc pártjával a baloldali választási szövetség kibővítéséről. „Voltak olyan nyilvános fórumok, ahol többen léptek föl, tudok olyan fórumról, ahol MSZP-s, DK-s, és az E–PM-es szereplők közösen léptek fel, ilyenről tudok, de tárgyalások nem folynak jelenleg” – tette hozzá Bajnai Gordon.


A Fidesz szerint a választók 2010-ben már értékelték a Gyurcsány–Bajnai-korszakot. Selmeczi Gabriella azt mondta: a bankadó és különadók csökkentésével Bajnai ismét a magyar családokat hozná nehéz helyzetbe. „Ezt úgy csökkentené, hogy a magyar családokat sújtaná további adóemeléssel és eltörölné a rezsicsökkentést. Csökkentené a rezsicsökkentést. A Fájni fog címet viselő program tartalmazza a családi adórendszer eltörlését a jelenlegi, 16 százalékos adókulcs helyett 40 százalékos adókulcsot terveznek bevezetni” – mondta Selmeczi Gabriella. A Fidesz szóvivője szerint Bajnai az utóbbi időkben semmit nem változott, ahogy a Hajdú-Bét-ügyben, úgy a híveinek szobordöntési akciója után sem vállalta a felelősséget, és utólag mindent letagadott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!