2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Bajnai bocsánatkérést vár Gyurcsánytól

Bocsánatkérést vár Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenctől az október 23-i baloldali nagygyűlés megzavarása miatt. A Demokratikus Koalíció szerint nincs miért bocsánatot kérni.

Bajnai Gordon a Hír TV-nek már nem beszélt Gyurcsány Ferencről. Az ATV-ben viszont még mérgelődött vasárnap este az Együtt–PM Szövetség vezetője Gyurcsány Ferencen és hívein. A volt miniszterelnök bocsánatkérést vár a Demokratikus Koalíciótól (DK). Emlékeztetett arra: az október 23-i baloldali nagygyűlés résztvevői előzetesen megegyeztek abban, hogy a színpadon nem a belső vitákról beszélnek, hanem Orbán Viktor leváltásáról.

„Ha valamiért nagyon mérges vagyok arra, ami október 23-án történt az ellenzéki megmozduláson, az mindenképpen az, hogy megszegtek egy írásos megállapodást. Ezt nem politikai ügyességnek gondolom, hanem egy megállapodás megszegésének, ilyen értelemben inkorrekt dolognak” – mondta Bajnai Gordon, aki nehezményezi azt is, hogy Gyurcsány Ferenc Mesterházy Attila beszéde közben távozott. „…ezek a dolgok nincsenek rendben. Ezek azt mutatják, hogy valaki nagyon rosszul gondolkodott erről a rendezvényről, lényegében tönkretettek egy közös ellenzéki ünnepet…”

Gyurcsány már unja

Gyurcsány Ferenc unja már az október 23-áról szóló vitát. A Demokratikus Koalíció elnöke a közrádióban azt mondta, a baloldali vezetőknek nem kellene tovább bántaniuk egymást.

„Dehogy hagytam én azt ott, azt a Mesterházy-beszédet. Megvártam a végét, megtapsoltam, aztán elindultam kifelé, jött a Himnusz, azt is megvártam. De hát nem erről szól Magyarország, nem erről szól a mi életünk. Komoly pártvezetők tényleg ezzel foglalkoznak, hogy valakit kitapsoltak, vagy összefogást igényeltek, vagy valami nem tetszik?” – tette föl a költői kérdést Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: „Nem kell megsértődni, nem kell gyengének mutatkozni, bántottnak. Én értem, hogy ez egy kellemetlen szituáció volt, de a negyedik, ötödik napja rágják a kollégáim ezt a dolgot. Túl kell ezen lépni nagyvonalúan, és menni kell előre” – tanácsolta a DK-elnök.

DK: nincs miért bocsánatot kérnünk

A Demokratikus Koalíció nem kér bocsánatot az október 23-án történtekért – erősítette meg Varju László pártigazgató. „A Demokratikus Koalíció nem tartozik semmilyen bocsánatkéréssel. Mi nem szerveztünk, és nem bántottunk szándékosan senkit se. Még akkor is így van, ha mindannak, ami történt, nem örülünk, de feltétlenül fontosnak tartjuk, hogy a jövőben a Demokratikus Koalíció és más ellenzéki pártok összefogásával együtt lehessen Orbán Viktor kormányát leváltani” – mondta Varju László.

Hiller kiáll Mesterházy mellett

Az MSZP korábbi elnöke szerint Mesterházy Attila továbbra is a párt erős embere. „Azt mondhatom, hogy nincsen a szocialista pártnak olyan belső fóruma – frakció, kongresszus, választmány –, ahol ne lenne biztos többsége, ez volt a helyzet október 23-a előtt és október 23-a után is. A frakción ma egyébként ez szóba se került, nincs is ilyen felvetés az MSZP-ben, azért válaszoltam, mert kérdezte. De hogy párton belül hallottam-e ilyet, ha esetleg megkérdezné, nem, és ha hallanék róla, akkor szembe is mennék vele” – vette védelmébe pártelnökét Hiller István.

A múlt héten Gyurcsány Ferenc Mesterházy Attilát és Bajnai Gordont is arra kérte, hogy valamelyikük lépjen vissza a másik javára, vagy mindketten mondjanak le a miniszterelnök-jelöltségről egy harmadik személy kedvéért.

Mesterházy túlteszi magát rajta?

Kész túllépni az október 23-án történteken az MSZP elnöke. Mesterházy Attila erről Szombathelyen beszélt, ahol bemutatta pártja Vas megyei képviselőjelöltjeit. A három Vas megyei választókörzetből kettőt kapott meg az MSZP, a harmadikban a Bajnai-szövetség állít képviselőjelöltet. A szocialista pártelnök elmondta, hogy jelöltjeik úgynevezett ajtótól ajtóig kampányt folytatnak majd, azaz személyesen keresik fel a választókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!