2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Bajkai István felszólította Niedermüller Pétert, hogy haladéktalanul mondjon le

Ezennel felszólítom Niedermüller Pétert, hogy hivataláról haladéktalanul mondjon le – írja közösségi oldalán Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy a Freeszfe Egyesület “a szemeszter végén” lemond az erzsébetvárosi önkormányzat zavaros pályázatán elnyert Damjanich utcai épület bérleti jogáról. Erzsébetváros országgyűlési képviselője bejegyzésében megköszöni az Egyesületnek, hogy bölcsen döntöttek és átadják a helyet, ugyanakkor szerinte az Egyesület döntése ellenére a DK-s vezetés nyilatkozatából az olvasható ki, hogy a zeneiskola jövője a Damjanich utcai épületben jogilag még egyáltalán nem biztosított. Bajkai leszögezi, hogy ha Niedermüllernek van szemernyi lelkiismerete, belátja, hogy személye már elviselhetetlen teher Erzsébetvárosnak.

  • Bajkai István felszólította Niedermüller Pétert, hogy haladéktalanul mondjon le

A képviselő közösségi oldalán úgy fogalmaz, hogy a Molnár Antal Zeneiskola, Erzsébetváros zeneszerető és a kultúrát fontosnak tartó polgárai nevében szeretné megköszönni a FreeSZFE Egyesületnek a bölcs és humánus döntését, amellyel utat nyit az igazság helyreállítására és amely lehetővé teheti a zeneiskola diákjainak és tanári közösségének elhelyezését a Damjanich u. 4. sz. alatti épületben.

Az Egyesület felülemelkedett a – meggyőződésem szerint őket is megtévesztő – erzsébetvárosi DK-s vezetés felelőtlen és agresszív döntésén

-fejezi ki örömét Bajkai, aki hozzáteszi, hogy őszintén bízik benne, hogy az önkormányzat baloldali vezetése nem támaszt akadályokat és nem alkalmaz újabb trükköket a zeneiskola beköltözésével szemben. Bajkai elmondja azt is, hogy sajnos az Egyesület döntése ellenére a DK-s vezetés nyilatkozatából az olvasható ki, hogy a zeneiskola jövője a Damjanich utcai épületben jogilag még egyáltalán nem biztosított.

FELSZÓLÍTJA NIEDERMÜLLERT, HOGY MONDJON LE

A fideszes képviselő szerint Niedermüller Péter polgármester már sokszor rászolgált arra, hogy polgármesteri tisztségéről lemondjon. Bajkai hozzáteszi:

A zeneiskola esete is azt bizonyítja, hogy nemcsak alkalmatlan a posztjára, hanem méltatlan is. Niedermüller Péter és a baloldal ámokfutása békétlenséget és zűrzavart hozott Erzsébetvárosba.

Bajkai úgy véli, hogy amennyiben Niedermüller Péternek van szemernyi lelkiismerete, akkor belátja, hogy személye már elviselhetetlen teher Erzsébetváros normális működésével szemben és politikai pártállástól függetlenül mindenki csak nyer, ha nem folytatja tovább antihumánus, megosztó, botrányt botrányra halmozó, hazugságokkal teli, agresszív és a rendszerváltozás utáni önkormányzatiságban példa nélkül álló gyűlöletpolitikáját.

Ezennel felszólítom Niedermüller Pétert, hogy hivataláról haladéktalanul mondjon le és adjon teret az erzsébetvárosiaknak, hogy arra érdemes, hivatalát szolgálatnak tekintő, ígéreteit betartó, felelős, az önkormányzatiság eszményét következetesen képviselő, békét, kiszámíthatóságot, biztonságot és fejlődést hozó új vezetőt állítsanak Erzsébetváros élére!

-zárja gondolatait a képviselő.

A DK FENYEGETŐZIK

Ahogyan korábban már írtunk róla, “a szemeszter végén” lemondanak az erzsébetvárosi önkormányzat zavaros pályázatán elnyert Damjanich utcai bérleti jogukról a FreeSZFE Egyesület tagjai. Előzőleg Bohár Dániel kollégánk A riporterben bebizonyította: hazudik Niedermüller Péter DK-s polgármester a pályáztatás körülményeiről, miközben a szerkesztőségünk által megszerzett, mindössze tíz oldalas pályázati anyag alapján azt is megírtuk, hogy a FreeSZFE-s aktivisták a magánfőiskolai jellegű képzés mellett politikai célokra is használnák az eredetileg a Molnár Antal Zeneiskola számára felújított épületet, hiszen “az aktívan zajló társadalmi változások új irányba terelése is megindulhat” a képzések során. A DK-hoz közeli aktivisták azt is bevallották a pályázatban, hogy támogatóiktól jelentős összeghez jutottak, ezért hosszabb távra tudnak berendezkedni. Közben a közleményt adott ki Erzsébetváros gyurcsányista önkormányzata, amiben azt írták:

A Fidesznek újra sikerült elérnie, hogy otthontalanná váljanak a FreeSzfe diákjai.

A dühös hangvételű közleményben azzal fenyegetőznek, hogy akkor a zeneiskola sem kaphatja meg az épületet és azt bevételszerzésre fogják felhasználni.

Fotó:Pesti Srácok

Pest Srácok

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!