2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Bajkai István: A baloldal páriaként kezeli a független kulturális intézményeket

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere sorra üldözi el a kulturális intézményeket a VII. kerületből. A Molnár Antal Zeneiskola és a zsidó tematikájú Heti Tv után a 100 Tagú Cigányzenekarnak mondta fel a bérleti szerződését. Bajkai István fideszes honatya lapunknak azt hangsúlyozta: a Gyurcsány-párti városvezetés a helyiek érdekképviselete helyett DK-s kampányközpontokat hoz létre. A hab a tortán az, hogy Niedermüller korábban maga ismerte el, hogy nem alkalmas polgármesternek.

  • Bajkai István: A baloldal páriaként kezeli a független kulturális intézményeket

Ahelyett, hogy Niedermüller Péterék az erzsébetvárosiak érdekében cselekednének, egymás után zárják be a kulturális intézményeket, amelyek helyén DK-s kampányközpontokat hoznak létre

– jelentette ki a lapnak Bajkai István, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője. A honatya arra reagált, hogy

a Gyurcsány-párti polgármester a Damjanich utcai zeneiskola és a Heti Tv – vagyis Európa egyetlen zsidó tematikájú televíziója – után a 100 Tagú Cigányzenekart is elzavarta az épületből,

így a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas formáció a jövőben nem végezheti a próbáit a Wesselényi utcai épületben.

Bár Niedermüller az önkormányzat rossz gazdasági helyzetével indokolta a kultúraellenes intézkedéseit, bebizonyosodott, hogy nem erről van szó. Ugyanis például

a Heti Tv bérleti szerződését annak ellenére mondták fel, hogy a csatornát működtető Breuer Péter egymillió forinttal magasabb ajánlatot tett, mint a pályázaton győztesnek kihozott egyetlen másik induló, a Milestone Consulting Kft. nevű szemléletformáló központ.

Továbbá a Molnár Antal Zeneiskolának ígért épületet is jóval a legkisebb megajánlható kétmillió forintos ár alatt, minden kedvezménnyel együtt havi 600 ezért forintért adják ki a Freeszfe Egyesületnek. De

az is cáfolja a DK-s polgármesternek a kijelentéseit, hogy másfél éve 10,3 milliárd forinttal adtuk át az önkormányzat kasszáját

 

fejtette ki Bajai István. A képviselő arra is rámutatott, hogy a baloldal egyetlen szereplője sem emelte fel a hangját a lakosok érdekeit – sőt a sajtószabadságot is – sértő döntések ellen. – Az inkább államellenes anarchista tömörülésnek nevezhető baloldal csak azok mellett áll ki, akik az ő politikájukat visszhangozzák. Olyan független szervezetek mellett, mint a Heti Tv, már nem, sőt utóbbiakat rendre pária sorba taszítják a Gyurcsány-koalíció vezette településeken – hangsúlyozta a politikus.

Mint ahogy arról korábban a Magyar Nemzet is írt, a Damjanich utca 4. szám alatt álló ingatlant az előző, fideszes városvezetés újíttatta fel, s a beruházás önkormányzati határozatában, valamint az ahhoz kapcsolódó közbeszerzési értesítőben is az szerepel, hogy az épületet kizárólag a zeneiskolának szánták.

Meglehetősen pikáns adalék, hogy

Niedermüller még 2019 márciusában, éppen a Heti Tv-ben hangoztatta, hogy nem fog indulni az önkormányzati választáson. – Nézze, semmi értelme nincs. Nekem semmilyen típusú tapasztalatom nincs, tehát nem érdemes elbohóckodni ezt a nagyon fontos dolgot. Nem érdemes bohócot csinálni a politikából – fogalmazott akkor.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Komoly büntetést kapott Mészöly Géza

Komoly büntetést kapott Mészöly Géza

Mészöly Géza, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője csütörtökön egy plusz két hónapos eltiltást kapott a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett "rasszista tartalmú nyilatkozatáért".
Tarlós István: Karácsony Gergely elhajtotta a bicskei pedofilügy támogatást kérő áldozatait + videó

Tarlós István: Karácsony Gergely elhajtotta a bicskei pedofilügy támogatást kérő áldozatait + videó

2011-ben a főváros akkori vezetése, feljelentést tett a rendőrségen a Bicskén történtek miatt - erről beszélt Tarlós István az ATV-ben. A korábbi főpolgármester emlékeztetett: pár évvel ezelőtt a sértettek Karácsony Gergelyhez fordultak, de a városvezető nem indított vizsgálatot. Közben döntött a bíróság: rács mögött marad a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!