2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Bagdy Emőke reagált az őt ért vádakra

Bagdy Emőke kikéri magának a szakmaiatlanság, a tudománytalanság, a gyűlöletkeltési szándék feltételezését, tiszteletben tartja a másságot, sőt tiltakozik minden kirekesztés ellen, egyben toleranciát kér a heteroszexuálisokkal szemben - a pszichológusprofesszor a Magyar Nemzet keddi számában reagált az őt ért vádakra, amelyet a Meseország mindenkié című kiadvány mellett állást foglaló több mint ezer pszichológus fogalmazott meg. Eközben petícióval kelnek a pszichológus védelmére az interneten.

  • Bagdy Emőke reagált az őt ért vádakra

Közös nyilatkozatukban a pszichológusok elhatárolódtak Bagdy Emőke korábbi nyilatkozatától, amelyben a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeire hívta fel a figyelmet. Az aláírók szerint a mesekönyv fontos társadalmi jelenségeket dolgoz fel, ami nem veszélyes sem a gyermekek, sem a társadalom más tagjai számára. Szerintük a velük ellentétes véleményt kifejtő szakemberek, így Bagdy Emőke nyilatkozata is "szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat foglal magában, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés, és a társadalmi kirekesztés fokozását idézi elő".

Bagdy Emőke hangsúlyozta: mivel még nem olvasta a kiadványt, hozzászólása a mesekérdéshez csak a tudományos tények alapján történt, viszont az, hogy tudománytalannak kiáltották ki a nyilatkozatát, sajátos genderideológiai alapállásból történt, ami ellen a tudomány nevében tiltakozik. Nyomatékosította:

a 3-6 éves kor közötti időszak fejlődéspszichológiai törvényei cáfolhatatlanok, így az is, hogy ez a kor a saját nemmel való azonosulás szenzitív időszaka, amikor az életre szóló mély bevésődések történnek. Ebben a korban a gyermek a saját nemének megfelelő szülőfél magatartási mintáját tölti le automatikusan, ilyenkor a mese valóságarcot ölt, a gyermek azonosul a hőssel, a társadalmi nem szempontjából 3-6 éves korban kritika nélkül azt fogadja be a gyerek, amit az emberi környezet kínál.

Petícióval kelnek Bagdy Emőke védelmére az interneten

Támogató petíciót indítva állnak ki magyar állampolgárok Bagdy Emőke pszichológusprofesszor mellett, aki az utóbbi napokban a Meseország mindenkié genderideológiát népszerűsítő mesekönyv kapcsán került a támadások kereszttüzébe – közölte a Magyar Nemzet. Az ismert szakember a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában számos tudományos tényt felsorakoztatva hívta fel a figyelmet a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeire. Ezt követően több mint ezer pszichológus támadt neki azoknak a szakembereknek, akik velük ellentétes véleményeket fogalmaztak meg, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is elhatárolódtak, valamint a szakmaiatlanság, a tudománytalanság, sőt gyűlöletkeltési szándék feltételezésével vádolták meg. Ahogy a Mandiner is megírta, a pszichológus válaszolt az őt ért kritikákra.

Alább a petíció lényeges részeit idézik:

„Bagdy Emőke számos nagysikerű könyvben és előadásban nagy szeretettel és humanizmussal tanít, nevel egy egész társadalmat. Bagdy Emőkével szemben az utóbbi napokban a pszichológus szakma egy része azonban módszeresen hangulatot kelt. A támadást szakmai jellegű vitának hazudják, azonban nem más, mint megfélemlítési kísérlet azok ellen, akik mernek másképp gondolkozni, mint a liberális, gendersemleges tanokat hirdető mainstream.

A nagy szakmai múltú pszichológus-emerita asszony ellen azért keltenek a balliberális sajtó segítségével tendenciózusan hangulatot, mert Bagdy Emőke kiállt a gyermekek egészséges fejlődése mellett. Hangsúlyozandó, hogy a szakember nem a nemrég megjelent, a genderideológiát népszerűsítő kiadvány ellen emelt szót, hanem tudományos tényekre alapozva hívta fel a figyelmet a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeire. Hogyan vádolhatták meg mégis gyűlöletkeltéssel kollégái?

Ne engedjük, hogy levadásszák, ne engedjük, hogy meghátrálásra kényszerítsék vélemény-diktátorok, akik szerint csak akkor lehetsz szakember, ha a libertariánus doktrínák szerint gondolkodsz. Aláírásunkkal egyben tiltakozhatunk a kirekesztő toleránsok ellen is.”

MTI/mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!