2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Belföld

Bagdy Emőke reagált az őt ért vádakra

Bagdy Emőke kikéri magának a szakmaiatlanság, a tudománytalanság, a gyűlöletkeltési szándék feltételezését, tiszteletben tartja a másságot, sőt tiltakozik minden kirekesztés ellen, egyben toleranciát kér a heteroszexuálisokkal szemben - a pszichológusprofesszor a Magyar Nemzet keddi számában reagált az őt ért vádakra, amelyet a Meseország mindenkié című kiadvány mellett állást foglaló több mint ezer pszichológus fogalmazott meg. Eközben petícióval kelnek a pszichológus védelmére az interneten.

Közös nyilatkozatukban a pszichológusok elhatárolódtak Bagdy Emőke korábbi nyilatkozatától, amelyben a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeire hívta fel a figyelmet. Az aláírók szerint a mesekönyv fontos társadalmi jelenségeket dolgoz fel, ami nem veszélyes sem a gyermekek, sem a társadalom más tagjai számára. Szerintük a velük ellentétes véleményt kifejtő szakemberek, így Bagdy Emőke nyilatkozata is "szakmaiatlan és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat foglal magában, és amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés, és a társadalmi kirekesztés fokozását idézi elő".

Bagdy Emőke hangsúlyozta: mivel még nem olvasta a kiadványt, hozzászólása a mesekérdéshez csak a tudományos tények alapján történt, viszont az, hogy tudománytalannak kiáltották ki a nyilatkozatát, sajátos genderideológiai alapállásból történt, ami ellen a tudomány nevében tiltakozik. Nyomatékosította:

a 3-6 éves kor közötti időszak fejlődéspszichológiai törvényei cáfolhatatlanok, így az is, hogy ez a kor a saját nemmel való azonosulás szenzitív időszaka, amikor az életre szóló mély bevésődések történnek. Ebben a korban a gyermek a saját nemének megfelelő szülőfél magatartási mintáját tölti le automatikusan, ilyenkor a mese valóságarcot ölt, a gyermek azonosul a hőssel, a társadalmi nem szempontjából 3-6 éves korban kritika nélkül azt fogadja be a gyerek, amit az emberi környezet kínál.

Petícióval kelnek Bagdy Emőke védelmére az interneten

Támogató petíciót indítva állnak ki magyar állampolgárok Bagdy Emőke pszichológusprofesszor mellett, aki az utóbbi napokban a Meseország mindenkié genderideológiát népszerűsítő mesekönyv kapcsán került a támadások kereszttüzébe – közölte a Magyar Nemzet. Az ismert szakember a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában számos tudományos tényt felsorakoztatva hívta fel a figyelmet a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeire. Ezt követően több mint ezer pszichológus támadt neki azoknak a szakembereknek, akik velük ellentétes véleményeket fogalmaztak meg, így Bagdy Emőke nyilatkozatától is elhatárolódtak, valamint a szakmaiatlanság, a tudománytalanság, sőt gyűlöletkeltési szándék feltételezésével vádolták meg. Ahogy a Mandiner is megírta, a pszichológus válaszolt az őt ért kritikákra.

Alább a petíció lényeges részeit idézik:

„Bagdy Emőke számos nagysikerű könyvben és előadásban nagy szeretettel és humanizmussal tanít, nevel egy egész társadalmat. Bagdy Emőkével szemben az utóbbi napokban a pszichológus szakma egy része azonban módszeresen hangulatot kelt. A támadást szakmai jellegű vitának hazudják, azonban nem más, mint megfélemlítési kísérlet azok ellen, akik mernek másképp gondolkozni, mint a liberális, gendersemleges tanokat hirdető mainstream.

A nagy szakmai múltú pszichológus-emerita asszony ellen azért keltenek a balliberális sajtó segítségével tendenciózusan hangulatot, mert Bagdy Emőke kiállt a gyermekek egészséges fejlődése mellett. Hangsúlyozandó, hogy a szakember nem a nemrég megjelent, a genderideológiát népszerűsítő kiadvány ellen emelt szót, hanem tudományos tényekre alapozva hívta fel a figyelmet a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeire. Hogyan vádolhatták meg mégis gyűlöletkeltéssel kollégái?

Ne engedjük, hogy levadásszák, ne engedjük, hogy meghátrálásra kényszerítsék vélemény-diktátorok, akik szerint csak akkor lehetsz szakember, ha a libertariánus doktrínák szerint gondolkodsz. Aláírásunkkal egyben tiltakozhatunk a kirekesztő toleránsok ellen is.”

MTI/mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Füstös szobákban zajlik az egyezkedés Gyurcsány és Márki-Zay között

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – derült ki a DK-elnök Facebook-bejegyzéséből. 2021. október 19.

Létrejött a Szövetség a Közjóért szervezet

Szánthó Miklós elmondta az újonnan megalakult szervezet célja, hogy a szuverén államok által irányított Európát képviselje. 2021. október 19.

Itthon kedvezőbb a járványügyi helyzet, mint a környező országokban

Jelenleg 999 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 144-en vannak lélegeztetőgépen. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Szükség van a nemzeti szuverenitást védő álláspontok megerősítésére

A pénzügyi zsarolás sem megengedett, ahogy a kényszerítés, zsarolás sem, a demokrácia így nem működik - jelentette ki Mateusz Morawieczki a lengyel jogállamiságról tartott európai parlamenti plenáris ülésen. Halkó Petrát, a Századvég nemzetközi elemzőjét kérdeztük. Közlése szerint a kettős mérce egy létező jelenség az Európai Unióban.

Szakács László: Mi tematizáljuk most a közbeszédet

Véget ért az ellenzéki előválasztás. Gyurcsány Ferenc szerint a Demokratikus Koalíció lett az előválasztás győztese. Ki fog irányítani, ki fogja kimondani a döntő szót? Vendégünk Szakács László, az MSZP-frakció országgyűlési képviselője volt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!