2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Azok ültek egy asztalhoz, akik korábban tönkretették az oktatáspolitikát?

Közös nyilatkozat elfogadásával zárult a baloldali ellenzék oktatáspolitikai egyeztetéssorozata.

A megállapodást az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben Együtt Magyarországért Párt írta alá. Hiller István a szocialisták részéről azt mondta, hogy amint lehetőségük lesz rá, ismét 18 évre emelik a tankötelezettséget, és megszüntetik a hallgatói szerződéseket. Helyreállítanák az iskolai, a pedagógusi és az egyetemi autonómiát is. Emellett megteremtenék a jogi és a pénzügyi feltételeket ahhoz, hogy az oktatás ismét helyi közüggyé váljon.


„A baloldal veszélybe sodorta a fiatalok jövőjét is”

A baloldal újra bevezetné a tandíjat, amivel megakadályoznák, hogy a szegény családok gyermekei megfelelő tudáshoz jutva boldogulhassanak az életben – így reagált a fideszes Kucsák László az ellenzék oktatáspolitikai terveire. A parlamenti szakbizottság tagja szerint ugyanazok ültek egy asztalhoz, akik korábban tönkretették az oktatáspolitikát, és akik bezárt iskolákat, megcsapolt pedagógusbéreket, fenntarthatatlan felsőoktatási intézményeket, elbocsátott vagy megalázott pedagógusokat hagytak maguk után. „A baloldal veszélybe sodorta a fiatalok jövőjét is. Tandíj bevezetését tervezte, amit annak idején is a Fidesz által kezdeményezett népszavazás gátolt meg. Ma is erre készülnek. Ezt fogalmazzák meg Gyurcsány Ferenctől Bajnai Gordonon, Mesterházy Attilán, Kunhalmi Ágnesen keresztül egészen Szabó Zoltánig” – fogalmazott a fideszes országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!