2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Az üzemzavarok és késések jelentős csökkenését várja a felújításától a MÁV

Két hét után, csütörtökön újranyit a Déli pályaudvar. A karbantartási munkáktól a MÁV azt várja, hogy ezentúl kevesebb műszaki hiba, és késés nehezíti az utasok életét. Felsővezetékeket, síneket cseréltek, de új kijelzők is érkeznek a váróba.

  • Az üzemzavarok és késések jelentős csökkenését várja a felújításától a MÁV

A karbantartási munkák során bőven akadt munka. 2014-ben 370 meghibásodást regisztráltak a Déli pályaudvaron, ez azóta jelentősen csökkent, 2017-ben 133-ra, a tökéletestől azonban ez is messze van.

„Az elmúlt két hétben olyan munkákat végeztünk el, amelyek csak a vonatforgalom teljes kizárása mellett valósulhattak meg. Ezeknek az a célja alapvetően, hogy emeljük a Déli pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát, hogy megelőzzük a sebességkorlátozásokat, ezáltal javítsuk a vonatok pontosságát, a menetrendszerűségét, illetve, hogy az esetlegesen előforduló műszaki hibák, üzemzavarok számát, legalább a felére csökkentsük” – közölte Lőcsei Virág, a MÁV szóvivője.

Az utasok kényelme érdekében több helyen újraaszfaltozták a peronokat és erősebb fényű, takarékos izzókra cserélték a lámpatesteket. Lecserélték az amortizálódott sínszakaszokat, a felsővezetékek-hálózat 30 százalékát kicserélték, és jelentős javításokat végeztek több váltóberendezésen is, és két támfalat is helyreállítottak.

Szerda délután az utolsó simításokat végezték a munkások a síneken, csütörtökön hajnali 4 óra 5 perckor azonban újra megindul a személyforgalom a Déli pályaudvarról. Közben megkezdődik a karbantartás második üteme is, az azonban már nem érinti a vonatforgalmat – számolt be munkatársunk a helyszínről.

A Déli pályaudvar naponta 250 vonatot, és 10-12 ezer utast fogad. A karbantartási munkák első és második üteme együttesen 812 millió forintba került. A második ütemben a pályaudvar épületében fogják felújítani a mennyezetet, illetve új utastájékoztató monitorok is érkeznek, de a 3 éve beomlott alagutat is véglegesen helyreállítják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!