2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Belföld

Az utolsó épületet is a föld színével teszik egyenlővé

Megkezdték az Illatos úti Dzsumbuj utolsó épületének bontását – jelentette be a kerület polgármestere.

Bácskai János szerint a munkálatok szeptember végéig tarthatnak, ezt követően a megtisztított területet pályázat útján értékesítik. Az épületből 36 családot költöztettek ki. Közülük 16-an Ferencvárosban jutottak új otthonhoz, a többiek viszont inkább az 5 és 8 millió forint közötti pénzbeli kártérítést választották. Az épületegyüttes bontása egyébként 2009-ben kezdődött el, azonban a lakók és az illegális házfoglalók miatt csak most tudják befejezni. „Eredetileg közel 300 család lakott ezen a telepen. Az utolsó, amit most bontunk, abban 36 család lakott a folyamat végén. Nem kis erőfeszítésbe került ez az önkormányzatnak, mert ezt az önkormányzat saját költségből fedezte, de felgyorsítottuk, hogy minél hamarabb helyreálljanak a helyes viszonyok” – mondta Bácskai János.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!