2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az új szlovák államfőt fogadta Áder János

Áder János meghívására Budapestre érkezett Szlovákia új köztársasági elnöke. Zuzana Čaputova június 15-én lépett hivatalba, ez volt ez volt az első útja Magyarországra. Áder Jánossal beszéltek a klímavédelemről, az energiabiztonságról, a migrációról és a V4-ek kapcsolatáról is. Ezt követően Zuzana Čaputova találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

  • Az új szlovák államfőt fogadta Áder János

Katonai tiszteletadással fogadta Áder János köztársasági elnök szlovák kollégáját. Zuzana Čaputová először jár Magyarországon, június 15-én iktatták be, miután elődje lemondott a posztjáról.

A két államfő csaknem egyórás megbeszélést folytatott egymással. Több témát is érintettek, például a klímaváltozás, az energiagazdálkodás, energiabiztonság kérdését is. Áder János kiemelte: a migrációról is hasonlóan gondolkodik a két ország, egyetértenek abban, hogy Európa külső határait meg kell védeni az illegális bevándorlóktól, és a segítséget oda kell vinni, ahol arra rászorulnak. Ahol pedig már megtörtént a baj, azt nemzetközi összefogással kell orvosolni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!