2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Az új Btk.-nak köszönhetik az enyhébb büntetést a rablók

Az új Btk. miatt kapott enyhébb büntetést két bankrabló. A kaposmérői fiatalok tavaly áprilisban kiraboltak egy kaposvári takarékszövetkezetet.

Egyikük 2 hónappal később megismételte a rablást, akkor azonban a rendőrök elfogták. Idén januárban első fokon tíz év fegyházra, a vele az első alkalommal a fiókban tartózkodó másodrendű vádlottat öt év börtönre ítélték. Büntetésüket most két év négy hónappal, illetve egy évvel mérsékelték – az új Btk. megváltozott büntetési tételei miatt.

„A vádlottak cselekményeinek elbírálása az új, most hatályban lévő Btk. szabályai szerint enyhébb. Míg a korábbi törvény szerint az elkövetett bűncselekménynek a büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés volt, a mostani szerint csak öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés” – mondta Krémer László bíró.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A kampányt berúgtuk!

Orbán Viktor: A kampányt berúgtuk!

A kampányt berúgtuk – írta közösségi oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök bejegyzéséből kiderült, hogy elérkezett országjárásának első állomására, Nemesgörzsönybe.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!