2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Az ügyelet nem egészségklub

Közös plakátkampányt indít a Magyar Orvosi és a Magyar Gyógyszerész Kamara. Arra szeretnék a betegek figyelmét felhívni, hogy ne terheljék feleslegesen az ügyeleteket és a sürgősségi osztályokat, hanem az állapotuk súlyosságának valóban megfelelő gyógymódot válasszanak maguknak. A plakátok és szórólapok a kórházakban, illetve rendelőkben, gyógyszertárakban lesznek kirakva.

  • Az ügyelet nem egészségklub

Szeptemberben hívta fel a figyelmet a rendőrség, a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat együtt egy kisfilmben arra, hogy feleslegesen senki se hívja fel a 112-t, hiszen így a valóban súlyos esetektől veszik el az időt. Most a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Gyógyszerészi Kamara összefogva próbálja tudatosabbá nevelni a betegeket. A legtöbb helyen kritikus az ügyeletek és a sürgősségi osztályok leterheltsége, sok esetben pedig úgy használják a betegek a rendszert, hogy arra nincs is szükségük - hangsúlyozzák a szakemberek.

Mindkét oldal segítségre szorul, ezért választottuk ezt a megoldást, hogy indítunk egy nagy betegtájékoztató kampányt országosan, amely hát ha nem is fogja pótolni azt az egészségtan oktatást, amiért évtizedet óta mindhiába szállunk síkra, és most sem tudunk ebben eredményt elérni, legalább ennek egy pici szeletét, legalább akkor, amikor a beteg úgy érzi, hogy valami panasza van orientáljuk és egy kicsit próbáljunk meg segíteni azokon is, ahova betéved, hogy ott helyes irányba menjen– mondta Éger István a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy mi a háziorvos, a gyógyszerész és az ügyelet feladata – ezt már a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Hankó Zoltán mondja. Ez a kampány abból a szempontból is segítséget nyújthat a betegnek, orvosnak, gyógyszerésznek egyaránt, hogy a kompetenciahatároknak a figyelembe vételével tudja a beteg az orvostól, illetve a gyógyszerésztől igényelni az ellátást, másfelől a gyógyszerésznek ne kelljen a beteggel adott esetben kellemetlen beszélgetésbe bonyolódnia amiatt, hogy olyan szolgáltatásokat kérne tőle, amely a jogszabály által csak az orvosnak van joga és kötelezettsége– tette hozzá. A nagyobb méretű plakátokat rendelőkben, kórházakban fogják kirakni, a szórólapokhoz pedig a gyógyszertárakban lehet majd hozzájutni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!