2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Az SZDSZ sorsára juthat a Jobbik

Nem menti meg a Jobbikot egy esetleges büntetőeljárástól az, ha a párt módosít az alapszabályán – ezt ifj. Lomnici Zoltán a Századvég jogi szakértője mondta a híradónak. A Jobbik szombaton a kongresszuson döntött arról, hogy egy esetleges felszámolás után új pártot hoznak létre.

  • Az SZDSZ sorsára juthat a Jobbik

„Mind a parlamentben, mind parlamenten kívül kívánjuk folytatni ezt a harcot” – mondta Potocskáné Kőrösi Anita. A Jobbik országgyűlési képviselője megerősítette: a végsőkig fognak küzdeni, hogy ne szűnjenek meg.

„Bármilyen támadás érkezik, további Állami Számvevőszéki büntetés érkezik, akkor sem fogjuk feladni a harcot, és tovább fogunk küzdeni, mert érezzük azt, hogy a Jobbik jelenti az egyetlen valós kiutat ebből a helyzetből, amelyet most a magyar kormány ide a magyar emberek elé tárt."

A Mi Hazánk Mozgalom szerint a Jobbik színjátékot folytat.

„Mi úgy gondoljuk, hogy ez egy kicsit túltolt meghatározás volt a politikai palettán, és mi éreztük azt, hogy ennek nem lesz komoly létjogosultsága, én úgy vélem legalábbis, hogy ez egy színjáték volt a részükről” – mondta Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Ifjai országos szervezője. 

A Jobbik szombati kongresszusát követően Szilágyi György frakcióvezető-helyettes arról is beszélt, hogy egy esetleges felszámolási eljárás után új szervezetbe menekítik a Jobbikot. A Századvég jogi szakértője szerint azonban büntetőeljárás is indulhat a Jobbikosok ellen.

„Akár a költségvetési csalás, akár például a számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségszegés vétségének a gyanúja is felmerülhet, és akkor az egyes tagok ellen külön büntetőeljárás indulhat, magyarán egy alapszabály módosítás nem ment senkit sem attól, hogy a felelősségre vonást adott esetben vállalnia kelljen, illetve hogy ezáltal bárki elkerülhesse a büntetőeljárást, annak nincs reális lehetősége” – véli Ifj. Lomnici Zoltán.

A jogi szakértő hozzátette: az egykori SZDSZ is hasonló sorsra jutott. Megjegyezte: ha a Jobbik úgy szűnik meg, hogy nagy adósságot hagy maga után, az súlyos erkölcsi és jogi aggályokat is felvet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint véget kell vetni a Soros-finanszírozásnak a magyar baloldalon?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!