2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Az orvos válaszol: ezek a lepkehimlő jellegzetes tünetei + videó

Az idei évben a szülők számára az egyik legnagyobb fejtörést a lepkehimlő okozza. A HírTV-nek nyilatkozó gyermekorvos egyebek mellett elmondja, hogy milyen tünetei vannak ennek a betegségnek, illetve arról is beszél, hogy "ez a betegség magától gyógyul".

  • Az orvos válaszol: ezek a lepkehimlő jellegzetes tünetei + videó

Dr. Tordas Dániel, gyermekorvos: 

Amikor már az egyértelmű klinikai tüneteket tehát a kiütéseket látjuk ami azt jelenti hogy az orcákon piros folt - úgy szoktunk fogalmazni, hogy ilyen arculcsapásra hasonlító piros folt - és ami itt az orrnyergen is áthalad az a lepkehimlőnek a tipikus képe emellett utána megjelennek test szerte is a bőrfelszínből nem kiemelkedő ilyen csipkeszerű, néhol összefolyó piros foltok, ezek a klasszikus tünetei. Mire a látványos tünetek megjelentek, már lezajlott a betegség így ekkor már nincs különösebb teendő.

Tényleg ez egy magától gyógyuló betegség, semmilyen gyógyszer nincs rá és nem is kell rá, tehát a tüneteket kell otthon kezelni, a tüneti kezelés az mindig, ha egy orrfújással jár akkor orrtisztítás, ha köhögéssel akkor az annak megfelelő kezeléssel, kis inhalálással, tényleg a légutaknak a tisztán tartása a fontos, ha esetleg hasmenés kíséri akkor annak a kezelése, tehát abszolút csak a tüneteket kell kezelni. Sajnos megelőzni azonban egyáltalán nem lehet. A lepkehimlő életre szóló védettséget ad pont úgy mint a bárányhimlő, így ha azt egyszer valaki elkapta, többé már nem kell miatta aggódnia.

A téma kapcsán megszólalt Berta Erika, gyógypedagógus is, aki elmondta: "Abszolút érezhető, hogy kevesebben vannak egy csoportban, van hogy egész óvodai csoportok, van hogy több csoport is kimarad az óvodai életből."

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!