2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Európai Híradó 04:00

Az Origo feljelentést tesz a Momentum akciója miatt

2017. május 19., péntek 17:07, frissítve: péntek 18:00

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége is elítélte a Momentum tegnapi akcióját. A párt elnöke csütörtökön az Origo nevű kormányközeli portál szerkesztőségébe ment, hogy a számon kérje a pártról lejárató cikket író újságírókat. A portál feljelentést tesz.

A Momentum dúsgazdag vezetőjének nevezik Hajnal Miklóst az Origo cikkében, aki szorosan kapcsolódik a kormánypárti médiában első számú ellenségnek tartott Soros Györgyhöz és egy kockázati tőkebefektetéssel – mint írják – 12 millió forintot „szőrén-szálán eltüntetett”. A cikket Kovács András írta, a Momentum elnöke csütörtök reggel munkahelyén kereste fel az Origo újságíróját.

„Szia! Helló, min dolgozol? Kit kell ma lejáratni?” – szegezte a kérdést az Origo munkatársának Fekete-Győr András, akinek akcióját mind kormánypárti, mind ellenzéki médiumok is elítélték.

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke amellett, hogy elítélte a Momentum akcióját, szerinte az Origo több cikke miatt is hivatalból kellene eljárást indítania a médiahatóságnak.

„Az, hogy egy kicsit ilyen önbíráskodásba hajló esetek fordulnak elő, az részben azért is van, mert a médiahatóság nem teszi a dolgát. A MÚOSZ-nak egyébként vannak ügyei az Origóval. Maga a Momentum fordult kétszer hozzánk az Origo szerintük etikátlan magatartásai miatt” – mondta Hargitai Miklós.

A Momentum azzal védekezett, hogy az Origót nem tartják sajtóterméknek, csak a kormánypropaganda szócsövének, és ők csak szerették volna érzékeltetni, hogy akikről írnak – mint fogalmaztak –, azok hús-vér emberek. Az Origo viszont úgy látja, hogy a Momentum betört a szerkesztőségükbe, ezért feljelentést fognak tenni.

A Hír TV szerette volna megtudni a szerkesztőségtől, hogy milyen gyanúval fordulnak a rendőrséghez, ám nem kívántak nyilatkozni. Az Origo egy mai cikkében közölte azt is, hogy folytatják a Momentum – szerintük – zavaros pénzügyeinek a feltárását.

Az utóbbi időben megszaporodtak az újságírók és politikusok közötti konfliktusok: május elején a Fidelitas tagjai ragasztgatták tele Simicska Lajost ábrázoló matricákkal az Index és a Hír TV szerkesztőségének épületét, Botka László pedig az Echo TV stábjával került összetűzésbe, ami miatt az MSZP bojkottot hirdetett a kormánypárti sajtóval szemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!