2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Müller Cecília: A járvány harmadik hullámának a nehezén túl vagyunk

  • Müller Cecília: A járvány harmadik hullámának a nehezén túl vagyunk

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 483 598 fő, közülük 2 626 857 fő már a második oltását is megkapta. 1190 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 796 390 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 71 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 041 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 608 891 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 158 458 főre csökkent. 2612 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 338-an vannak lélegeztetőgépen. Már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. 

Ennyien szegték meg a szabályokat

Kiss Róbert elmondta, hogy 434-en nem viseltek maszkot csütörtökön. 55 ember szegte meg a kijárási tilalmat - tette hozzá. A korridorokon 47 rendőri intézkedés volt. 1589 hatósági házi karantént rendeltek el. 

Túl vagyunk a járvány harmadik hullámának nehezén

Müller Cecília elmondta, hogy a járvány harmadik hullámának a nehezén túl vagyunk. A gyógyult betegek száma négyszerese az aktív fertőzötteknek - tette hozzá. 

Vissza egy természetes állapothoz

Müller Cecília elmondta, hogy lassan visszaérünk ahhoz a természetes állapothoz, ami a hazai közegészségügyi helyzetet jellemezte a járvány előtt. Sokan, sokat tesznek annak érdekében, hogy ez a helyzet megmaradjon. Most már a harmadik hullám vége felé megnövekszik ennek az értéke - tette hozzá. 

Újabb kedvező hír érkezett

Nem zárult le a világjárvány, sőt a közvetlen környezetünkben sem ilyen kedvező a helyzet, mint nálunk. Müller Cecília elmondta, hogy országos szinten is csökken a szennyvízben lévő koronavírus-örökítőanyag mennyisége. Csak Pécsett és Szekszárdon volt egy kicsi növekedés. 

Több fontos dolog újraindult

2612 főre csökkent a kórházban ápoltak száma - mondta Müller Cecília. Éppen azért mert kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, így el tudnak indulni a kórházakban a tervezett műtétek, folytatódnak a népegészségügyi szűrések is. 

Mindenki menjen el a szűrővizsgálatokra

Müller Cecília ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy aki meghívást kap egy szűrővizsgálatra, az feltétlenül menjen el. 310 ezer meghívólevél megy majd ki a méhnyakrákszűrésre - tette hozzá. 

 

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!