2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Müller Cecília: Kedvező az online időpontfoglaló fogadtatása

  • Müller Cecília: Kedvező az online időpontfoglaló fogadtatása

Mindenki oltassa be magát

Müller Cecília szerint minden védelmi szabályt be kell tartani, mert a vírus itt van velünk. Mindenki oltassa be magát. 

Az indiai mutáns ellen is véd a vakcina

A járvány továbbra is velünk van - mondta Müller Cecília. Az indiai mutáns kétfajta variáns harmadik eredőjeként jelent meg, és most nagyon súlyos helyzetet okoz Indiában. Már Európában is azonosították az indiai variánst - mondta a szakember. Úgy tűnik az itthon használt vakcinák védenek az indiai mutáns ellen.

Sikeres az oltóbuszok tevékenysége

Az oltóbuszok továbbra is a kistelepüléseket keresik fel - mondta Müller Cecília. Már 62 településen jártak, és több mint 10 ezer főt tudtak beoltani. A napokban Csongrád-Csanád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében járnak. 

"Senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincsen biztonságban"

Magyarország a lakosok 37 százalékát beoltotta, hatékonyan védenek a vakcinák. A WHO üzenete, hogy senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincsen biztonságban. A saját egészségünk megtartásán túl felelősek vagyunk mások egészségéért is - mondta Müller Cecília. 

Kedvező az online időpontfoglaló fogadtatása

Az online időpontfoglalás kapcsán azt mondta, hogy nagyon kedvezők a tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Felhívta a fiatalokat, hogy ők is regisztráljanak. Elkezdődött a WHO európai immunizációs hete - mondta. 

A kínai vakcina hatékony lehet a mutánsokkal szemben

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a kínai vakcina egy inaktivált vírust tartalmaz. Teljes elölt vírust tartalmaz, így nagyon hatékony immunválaszt ad - tette hozzá. Az országos tisztifőorvos szerint a különböző variánsokkal szemben is hatékony lesz a kínai vakcina, egyelőre még zajlanak a vizsgálatok ezen a téren. 

Folyamatos a Sinopharm-vakcina elosztása

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy már több mint 3,6 millió ember kapott legalább egy oltást. Ezek az adatok segítenek, hogy a pandémiás időszakot magunk mögött hagyjuk. Szombaton 600 ezer Sinopharm-vakcina érkezett - tette hozzá. Sikerült ezt a tetemes mennyiségű oltóanyagot úgy felszabadítani, hogy mindenhol lehessen használni.  

Továbbra is kötelező a maszkviselés

Továbbra is hatályban maradnak a családi-és magánrendezvényekre vonatkozó tiltások, kerülendő a csoportosulás és a gyülekezés. A maszkviselés továbbra is kötelező - mondta Kiss Róbert. A korridorokon 345 rendőri intézkedés volt. 

Négymillió felett újabb könnyítések jönnek

Kiss Róbert szólt arról is, hogy ha a 4 millió oltotti létszámot elérjük, akkor újabb lépések lesznek. Ezek az új szabályok ma megjelentek a Magyar Közlönyben. Éjféltől lesz kijárási tilalom. A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára rengeteg szolgáltatás lesz elérhető. 

Ennyien szegték meg a szabályokat

2137 ember nem viselt maszkot a hétvégén - mondta Kiss Róbert. Nyíregyházán egy apartmanházban 9-en tartózkodtak, és emiatt eljárás indult. 915 mber szegte meg a hétvégén a kijárási tilalmat. 

Kirívó szabályszegés nem történt a hétvégén

Kiss Róbert arról beszélt, hogy szombaton megnyitottak a teraszok és kerthelységek. Kirívó szabályszegés nem történt a hétvégén – tette hozzá. Kedvezően hatott a szabálykövetésre a 11 órás kijárási tilalom kezdete is – mondta Kiss Róbert. Mindenkinek megköszönte az együttműködést. 

Kapcsolódó anyag: 

 

A hétfői adatok szerint elhunyt 176 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 801 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 486 435 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 258 218 főre csökkent. 6443 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 782-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzött, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. A magyar lakosság 37%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 21%-os átlaggal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!