2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Galgóczi Ágnes: Biztonságos az AstraZeneca vakcinája

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteken online sajtótájékoztatót tartott. Kiss Róbert alezredes a március 15-i tervezett gyűlésekről is szót ejtett.

  • Galgóczi Ágnes: Biztonságos az AstraZeneca vakcinája

 

Az új fertőzöttek átlagéletkora 46 év

Galgóczi Ágnes, az NNK főosztályvezető-helyettese azt mondta, hogy újabb rekord dőlt meg az új fertőzöttek számában. Magyarországon és Európában is zajlik a járvány harmadik hulláma, és ezt a brit mutáció okozza. Olaszországban és Németországban is meredeken emelkedik a fertőzöttek száma. Az új fertőzöttek átlagéletkora 46 év. 

Biztonságos az AstraZeneca vakcinája

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy az AstraZeneca esetében az Európai Gyógyszerügynökség véleményét tartják mérvadónak. Már több százezer embert beoltottak ezzel, és semmilyen probléma nem merült fel. Csak az oltással lehet a járvány terjedését megállítani. 

Jól haladnak az oltások

Már több mint 1,2 millió felett van a beoltottak száma, és közel 350 ezer személy a második oltást is megkapta. A háziorvosok az AstraZenecával oltanak a héten. Az oltópontokon a Szputnyik és a Pfizer érhető el. A hétvégén is folytatódik az oltási program - mondta Galgóczi. Hamarosan megérkezik a Johnson & Johnson vakcinája is.  

 Ebből több mint 4 millió érkezhet

Galgóczi Ágnes elmondta, hogy a Johnson & Johnson termékével az USA-ban már oltanak, bízik benne, hogy hamarosan megérkeznek a szállítmányok. Magyarország több mint 4 milliót rendeltek - tette hozzá. 

Kiugróan sok lett a szabályszegések száma

Kiugróan magasak lettek a maszkhasználattal kapcsolatos szabályszegések - mondta kérdésre Kiss Róbert. Továbbra is ellenőrizni fognak - tette hozzá. A hosszú hétvége kapcsán mindenki gondolja végig, hogy fontos-e bevásárolni.  

Ezzel is el lehet pusztítani a brit vírusmutánst

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy kerülni kell azokat a helyeket, ahol tömeg lehetséges. A brit vírusmutáció elpusztítására jók az eddig megismert fertőtlenítőszerek is. 

Tilos gyűléseket szervezni március 15-re

Immár négy hónapja vannak érvényben a védelmi intézkedések jelentős részei - mondta Kiss Róbert. Szólt arról, hogy

március 15-ére többen gyűlést hirdettek, de a gyülekezés szervezése tilos a jogszabályok alapján. A szigorú szabályozás célja, hogy a koronavírus ne terjedjen

- tette hozzá.  

Senki ne tartson most nagybevásárlást

A nagybevásárlást mindenki mellőzze most - mondta Kiss Róbert. Szólt arról is, hogy csütörtökön 507 személy nem viselt maszkot. 

380-an szegték meg a kijárási tilalmat

380-an szegték meg a kijárási tilalmat - mondta Kiss Róbert. Közölte azt is, hogy 7292 hatósági házi karantént rendeltek el. 

Kapcsolódó anyag:

A legfrissebb adatok szerint 9011 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 498 183 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 130 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 627 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 346 904 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 134 652 főre emelkedett.

Hír TV/ Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!