2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Operatív Törzs: Senki ne dőljön be a hamis szereknek!

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteken is online sajtótájékoztatót tart. Az eseményt 11 óra 15 perctől a HírTV élőben közvetíti.

  • Operatív Törzs: Senki ne dőljön be a hamis szereknek!

Több százan szegték meg a maszkviselési szabályokat

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese elmondta, hogy csütörtökön 235-en szegték meg a maszkviselési szabályokat. 86 emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. A tömegközlekedési eszközökön 11, az üzletekben 38 személlyel szemben intézkedtek a maszkhasználat megszegése miatt. Egy üzletet zártak be csütörtökön. 

Az üzlet vezetője eddig sem, és ezután sem fog maszkot viselni

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy Tatabányán egy épületgépészeti szakáruházat a maszkviselési szabályok megszegése miatt 10 napra zárták be. Az üzletvezető itt kijelentette, hogy eddig sem, és a jövőben sem fog maszkot viselni. November 4-e óta 6786 rendőri intézkedés volt a kijárási szabályok megszegése miatt. 

Mindenki tartsa be a védelmi intézkedéseket

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy a védelmi intézkedéseket mindenki tartsa be, hogy a járványt lassítsuk. 1988 óta a Magyar Vöröskereszt a mai nap a véradók napja. Nagyon fontos, hogy a véradás folyamatos legyen - tette hozzá. Kiemelte a vérplazma adás fontosságát is. 

Senki ne dőljön be a hamis szereknek

Zacher Gábor, Müller Cecília és Csókay András nevében hamis szereket kínálnak egyesek, senki ne üljön fel a csalásnak - mondta Galgóczi. 

100 év feletti gyógyult is van

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy volt olyan 100 év fölötti személy, aki meggyógyult a koronavírus fertőzésből, tehát egyáltalán nem ritka, hogy idős korban is fel lehet gyógyulni a betegségből.  

 

A péntek reggeli adatok szerint 6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 198 440 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 364 főre emelkedett.

 

 Origo.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!