2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Müller Cecília: Az indiai mutáns ellen is véd az összes védőoltás

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteken is online sajtótájékoztatót tartott.

  • Müller Cecília: Az indiai mutáns ellen is véd az összes védőoltás

5 millió 85 ezer a beoltott, 448 az új fertőzött, elhunyt 28 beteg

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 084 642 fő, közülük 3 445 557 fő már a második oltását is megkapta. 448 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 803 567 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 28 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 682 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 689 166 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 84 719 főre csökkent. 999 beteget ápolnak kórházban lélegeztetés nélkül és 121-en vannak lélegeztetőgépen. A regisztráltak száma 5 millió 203 ezer fő és 90%-uk már meg is kapta az oltást.

A zenés-táncos rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal lehet jelen lenni

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy a zenés-táncos rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal lehet jelen lenni. A családi rendezvényen 50 fő, míg magánrendezvényen 200 fő lehet.

Demonstrációs szabályok

Kiss Róbert a gyülekezésről azt mondta, hogy 500 fő alatt védettségi igazolvánnyal nem bíró részt vevők is lehetnek. 500 fő felett csak védettségi igazolvánnyal - tette hozzá.

Kötelező a maszk viselése zárt terekben

A zárt terekben továbbra is kötelező a maszk viselése - mondta Kiss Róbert. A jó eredmények érdekében a megmaradt védelmi intézkedéseket be kell tartani.

Minden járványügyi adat kedvező

Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, hogy minden járványügyi adat kedvezően alakul. Az egyéni védelemre kell helyezni a hangsúlyt, mert lehetetlen megmondani, hogyan zajlik le a betegség - tette hozzá.

Mindenki oltakozzon, aki még nem tette.

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma

Müller Cecília elmondta, hogy a múlt heti új fertőzöttek száma tovább csökkent a korábbi héthez képest. Országos szinten 39 százalékos csökkenés volt. A fertőzöttek átlagéletkora 42 év. A gyógyultak átlagéletkora is hasonló. A regisztrált új fertőzöttek 21 százaléka a 40-49 éves, 19 százaléka a 30-39 évesek közül került ki.

Így néz ki országosan a járványhelyzet

A regisztrált esetek 14 százalékét Budapesten, 13 százalékát Pest megyében, 9 százalékát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azonosították. A változás dinamikáját tekintve a legnagyobb csökkenés Somogy megyében volt 57 százalékkal, Csongrád-Csanád megyében 53 százalékos csökkenés volt. 9 százalékos növekedés volt Vas megyében - mondta Müller Cecília.

Nem járt külföldön a két indiai mutánssal fertőzött személy

Két indiai variánssal fertőzött személyt azonosítottak Magyarországon. Az egyik már meggyógyult, míg a másik személy kórházban van - ismertette Müller Cecília. Ez várható volt. A két személy nem járt külföldön - tette hozzá.

Újabb jó hír érkezett

Müller Cecília megerősítette, hogy az indiai mutáns ellen is véd az összes védőoltás. A szennyvízadatokról azt mondta, hogy nemcsak csökkenő, hanem jelentősen csökkenő tendencia látható mindenhol.

Minden vakcina hatásos és biztonságos

Müller Cecília beszámolt arról is, hogy egy neves amerikai lap szerint is biztonságos és hatékony a kínai vakcina. Egyértelmű bizonyíték ez - tette hozzá. Minden vakcina hatásos és biztonságos - mondta Müller.

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!