2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Operatív Törzs: Ősszel újabb fertőzések jöhetnek

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteken is online sajtótájékoztatót tart. Az eseményt a HírTV élőben közvetíti.

  • Operatív Törzs: Ősszel újabb fertőzések jöhetnek

Lehet falunapot tartani

Kiss Róbert elmondta, hogy mostantól lehet falunapot szervezni. A falunapon életkorra való tekintet nélkül 1500 fő lehet, és koronavírus ellen nem védett személy is részt vehet. A falunapon is lehet zenés-táncos rendezvényt tartani. Zenés-táncos rendezvényeken mostantól védettségi igazolvánnyal bárki részt vehet. 

Már 16 országgal van megállapodás

Kiss Róbert közölte, hogy Magyarországra be lehet lépni védettségi igazolvánnyal, és elismert külföldi védettségi igazolással. Albániával, Marokkóval és Ukrajnával bővült a lista, így már 16 országgal van kölcsönös megállapodás. 

Letörtük a harmadik hullámot

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy az oltási program folyamatosan zajlik. Sikerült letörni a harmadik hullámot, és ezt alátámasztja a szennyvízben mért víruskoncentráció értéke. A vírus ennek ellenére nem tűnt el - tette hozzá.

Ősszel újabb fertőzések jöhetnek

Galgóczi Ágnes szólt arról is, hogy a brit vírusvariáns okozta a harmadik hullámot, de más variánsok is sok hullámot indítottak.Ősszel újabb fertőzések alakulhatnak ki, és annak érdekében, hogy ezt megelőzzük folytatni kell a védőoltási programot. 

A magyar lakosság 54,5 százaléka átoltott - tette hozzá. 

Mi lesz a 12-15 évesek oltásával?

Galgóczi Ágnes közölte, hogy levelet kaptak a háziorvosok, hogy buzdítsák az oltásra azokat, akik eddig nem tették meg. Megkezdődött a 12-15 évesek oltása, a szülők regisztrálhatnak a gyermekek adataival. A regisztráció néhány napos átfutás után élessé válik, és ezt követően lehet időpontot foglalni . Ez a korosztály Pfizer vakcinát kap. 

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója

Kiss Róbert bejelentette, hogy megszűnik az Operatív Törzs tájékoztatója. Csak hétköznap közölnek majd adatokat a járványról és az oltási helyzetről. 

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!