2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Belföld

György László: 100 nap múlva lerakják a nemzeti oltóanyaggyár alapkövét

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfőn is megtartotta online sajtótájékoztatóját.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 639 299 fő, közülük 2 727 165 fő már a második oltását is megkapta. 426 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 573 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 213 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 630 976 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 138 384 főre csökkent. 2259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen.

100 nap múlva nagy dolog történik Debrecenben

100 nap múlva lerakják a nemzeti oltóanyaggyár alapkövét - mondta György László. 1749-ben ezen a napon született Edward Jenner, a himlőoltás feltalálója - tette hozzá. 

Patrióta gazdaságpolitika

György László, az ITM államtitkára közölte, hogy az oltás életet ment. Ezért is épül a debreceni oltóanyaggyár. A koronavírus-járvány Magyarországot igazolta, mivel 2010 óta patrióta gazdaságpolitikát folytat. Éppen ezért kell hazai tulajdonú oltóanyaggyár, hogy a hazai szükségleteket biztosítsuk. 

György: Nagy lehetőség a nemzetgazdaságnak

György László szerint az oltóanyaggyártás a nemzetgazdaságot is jelentősen erősíti. Ez egy komoly lehetőség, hogy bekapcsolódjon a nemzetközi ellátásba - tette hozzá. 

AZ IPARÁG 16 SZÁZALÉKOT FORDÍT KUTATÁS-FEJLESZTÉSRE. 

A nemzeti oltóanyaggyár létesítése egy olyan ipari kultúrához vezet, ami magas béreket fizet és magas hozzáadott értékkel rendelkezik majd. A nemzeti oltóanyaggyár 2022 végétől kezdheti meg a termelést - mondta György. 

Hír TV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Bajnai, rossz értelemben

Ne felejtsük, Bajnai Ganspergerről úgy fogalmazott egy korábban kiszivárgott beszélgetésben, mint akivel „együtt küzdöttek a barikádokon”.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!