2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

György László: 100 nap múlva lerakják a nemzeti oltóanyaggyár alapkövét

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfőn is megtartotta online sajtótájékoztatóját.

  • György László: 100 nap múlva lerakják a nemzeti oltóanyaggyár alapkövét

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 639 299 fő, közülük 2 727 165 fő már a második oltását is megkapta. 426 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 573 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 213 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 630 976 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 138 384 főre csökkent. 2259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen.

100 nap múlva nagy dolog történik Debrecenben

100 nap múlva lerakják a nemzeti oltóanyaggyár alapkövét - mondta György László. 1749-ben ezen a napon született Edward Jenner, a himlőoltás feltalálója - tette hozzá. 

Patrióta gazdaságpolitika

György László, az ITM államtitkára közölte, hogy az oltás életet ment. Ezért is épül a debreceni oltóanyaggyár. A koronavírus-járvány Magyarországot igazolta, mivel 2010 óta patrióta gazdaságpolitikát folytat. Éppen ezért kell hazai tulajdonú oltóanyaggyár, hogy a hazai szükségleteket biztosítsuk. 

György: Nagy lehetőség a nemzetgazdaságnak

György László szerint az oltóanyaggyártás a nemzetgazdaságot is jelentősen erősíti. Ez egy komoly lehetőség, hogy bekapcsolódjon a nemzetközi ellátásba - tette hozzá. 

AZ IPARÁG 16 SZÁZALÉKOT FORDÍT KUTATÁS-FEJLESZTÉSRE. 

A nemzeti oltóanyaggyár létesítése egy olyan ipari kultúrához vezet, ami magas béreket fizet és magas hozzáadott értékkel rendelkezik majd. A nemzeti oltóanyaggyár 2022 végétől kezdheti meg a termelést - mondta György. 

Hír TV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Az egyik legnagyobb áruházlánc támogatásával, egy játszóteret vehettek birtokba a 2-es számú Gyermekklinika lakói. Az intézmény igazgató hangsúlyozta: nincs fontosabb annál, minthogy mindent megtegyenek a kórházban gyógyuló gyerekekért.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!