2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalás - Orbán Viktor 23:50

Belföld

A gyógyultak száma immár háromszorosa az aktív betegeknek

Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója a sajtótájékozató elején felolvasott egy levelet a több ezerből, ami hozzájuk érkezett. Ma ünnepli az OMSZ 73. születésnapját.

  • A gyógyultak száma immár háromszorosa az aktív betegeknek

Az Országos Mentőszolgálat az elmúlt egy évben több mint egymillió esetet látott el, a járvány bő egy éve alatt 155 ezer koronavírus-fertőzöttet vittek kórházba. Komoly szervezési kihívás volt, de az OMSZ megbirkózott a feladattal – jelentette ki Csató Gábor. Az elmúlt több mint egy év alatt emberfeletti munkát nyújtottak az OMSZ munkatársai, amellett, hogy az alapfeladataikat is ellátják - tette hozzá. 

A kezdetektől is megkaptak minden felszerelést – jelentett ki az OMSZ vezetője, aki hosszasan mondott köszönetet mindenkinek, aki segítette a munkájukat. Arról is beszámolt, hogy miközben 20 százalékkal nőttek életmentési feladataik, a kiérkezési időt így is csökkenteni tudták. Boldog születésnapot OMSZ! - zárta mondandóját.

 

Kiss Róbert, a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője közölte, a hétvégén 1496 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. Kifejtette: 1450-en közterületeken, 28-an tömegközlekedési eszközökön, illetve azok várakozóhelyein, 19-en bevásárlóközpontok, üzletek területén szegték meg a szabályokat.

Az üzletekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozó intézkedések megszegése miatt eddig 1263 rendőri intézkedés történt, ebből az üzemeltető és a tulajdonos felelőssége 353 esetben volt megállapítható. Az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve a bent tartózkodás tilalmára vonatkozó szabályok megszegése miatt 910 rendőri intézkedésre volt szükség.

A kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a gyülekezési tilalomra vonatkozó rendelkezések megszegése miatt a hétvégén 363 ember ellen intézkedtek, a szabályozás hatályba lépése óta az ilyen esetek száma elérte a 68 ezret. 

Péntek hajnalban a rendőrök kimentek egy házibuliba, ahol 17 külföldit vettek eljárás alá. A főszervező francia volt. Szombaton hajnalban magyarok buliztak, a rendőrség ezúttal is léptek, vasárnap hajnalban egy belvárosi szórakozóhelyen, és egy Airbnb lakáson is intézkedtek a rendőrök.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette, hogy folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 305 775 fő, közülük 2 503 575 fő már a második oltását is megkapta.

A MÁSODIK ADAGOT KÖVETŐEN KIALAKUL AZ A VÉDETTSÉGI SZINT, AMIT A GYÁRTÓK ÍGÉRNEK– tette hozzá.

Fontos az, hogy az egyéni védelmen kívül a közösségi védelmet is előtérbe helyezzük – hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra. A 200 ezer fiatalból több mint 84 ezer érvényesen regisztrált – ismertette. hozzátéve, hogy szerda estig van erre módjuk, mert csütörtöktől indul az oltás.

 A JÁRVÁNYÜGYI HELYZET EGYRE KEDVEZŐBB, AZ ADATOK EZT MUTATJÁK– húzta alá.

A gyógyultak száma immár háromszorosa az aktív betegeknek – hozzátéve, hogy fontos tudni, még mindig vannak súlyos esetek.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos ismertette továbbá az elmúlt nap járványügyi adatait. E szerint 677 újabb esetben mutatták ki koronavírust, ezzel 792 386 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma itthon. A tájékoztatóból kiderült az is, hogy meghalt 91 többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 28 693 főre emelkedett.

A GYÓGYULTAK SZÁMA FOLYAMATOSAN NŐ, JELENLEG 575 610 FŐ, AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 188 083 FŐ. 3384 KORONAVÍRUSOS BETEGET ÁPOLNAK KÓRHÁZBAN, KÖZÜLÜK 394-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN.

Az országos tisztifőorvos arra kért mindenkit, hogy regisztráljanak az oltásért. Ismét elmondta, hogy

ASTRAZENECÁRA, SZPUTYNIKRA, ÉS SINOPHARMRA LEHET IDŐPONTOT FOGLALNI.

Aki beoltatja magát, az igazolt hiányzás a munkahelyéről.

Felkészülten érkezzen mindenki az oltópontra, hogy megkönnyítse az oltások beadását. Szükséges a hozzájáruló nyilatkozat, személyi igazolvány, és TAJ-kártya – mondta el.

A beoltott lakosság aránya elérte a 40 százalékot. Az elmúlt héten lassabban haladt a vakcináció, de most új lendületet veszünk – emelte ki.

19 ezer adag Janssen vakcinát kap 1900 házi orvosi praxis, amiből egy adagot kell beadni. Müller Cecília a bizonytalankodókhoz is szólt: sok száz millió ember kapott már oltást a világon, ez a járványból kivezető egyetlen út, ha minél többen védettek leszünk.

Ismertette a WHO pénteki döntését, miszerint a 18 év felettieknek engedélyezték a kínai Sinopharm vakcináját.

AZ EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGSZERVEZET MUNKACSOPORTJA ALAPOSAN MEGVIZSGÁLTA AZ OLTÓANYAGOT, ÉS AZT JAVASOLTA, HOGY AKI TEHETI, AZ VEGYE FEL EZT A VAKCINÁT IS.

Ez a döntés megerősítette a magyar szakembereket – húzta alá Müller Cecília, aki megdicsérte kollégáit, és a szakértőket. Ez számunkra ez egy bizonyíték, és megerősítés – tette hozzá. Müller Cecília szerint nem volt meglepetés, a WHO döntése nem érte váratlanul a magyar orvostársadalmat.

MAGYARORSZÁG AZ EGYIK LEGJOBBAN FELKÉSZÜLT ORSZÁG A VILÁGON, MÁR AMI A JÁRVÁNY ELLENI FELLÉPÉST ILLETI– húzta alá.

Az országos tisztifőorvos hosszasan méltatta, hogy a magyar orvostudomány mit adott eddig a világnak. Fontos, hogy ilyen elődeink vannak – tette hozzá Müller Cecília, kiemelve, hogy a magyar szakemberek már hónapok óta mondják, hogy a keleti vakcinák biztonságosak.

Müller Cecília is köszönetet mondott az OMSZ 73. születésnapján a mentősöknek. Rengeteget segítettek a mintavételezésekkel, a lakásoknál végzett PCR-tesztekkel – ismertette érdemeiket. Isten éltesse sokáig őket - zárta mondandóját.

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!