2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

A gyógyultak száma immár háromszorosa az aktív betegeknek

Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója a sajtótájékozató elején felolvasott egy levelet a több ezerből, ami hozzájuk érkezett. Ma ünnepli az OMSZ 73. születésnapját.

  • A gyógyultak száma immár háromszorosa az aktív betegeknek

Az Országos Mentőszolgálat az elmúlt egy évben több mint egymillió esetet látott el, a járvány bő egy éve alatt 155 ezer koronavírus-fertőzöttet vittek kórházba. Komoly szervezési kihívás volt, de az OMSZ megbirkózott a feladattal – jelentette ki Csató Gábor. Az elmúlt több mint egy év alatt emberfeletti munkát nyújtottak az OMSZ munkatársai, amellett, hogy az alapfeladataikat is ellátják - tette hozzá. 

A kezdetektől is megkaptak minden felszerelést – jelentett ki az OMSZ vezetője, aki hosszasan mondott köszönetet mindenkinek, aki segítette a munkájukat. Arról is beszámolt, hogy miközben 20 százalékkal nőttek életmentési feladataik, a kiérkezési időt így is csökkenteni tudták. Boldog születésnapot OMSZ! - zárta mondandóját.

 

Kiss Róbert, a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője közölte, a hétvégén 1496 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt. Kifejtette: 1450-en közterületeken, 28-an tömegközlekedési eszközökön, illetve azok várakozóhelyein, 19-en bevásárlóközpontok, üzletek területén szegték meg a szabályokat.

Az üzletekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozó intézkedések megszegése miatt eddig 1263 rendőri intézkedés történt, ebből az üzemeltető és a tulajdonos felelőssége 353 esetben volt megállapítható. Az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve a bent tartózkodás tilalmára vonatkozó szabályok megszegése miatt 910 rendőri intézkedésre volt szükség.

A kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a gyülekezési tilalomra vonatkozó rendelkezések megszegése miatt a hétvégén 363 ember ellen intézkedtek, a szabályozás hatályba lépése óta az ilyen esetek száma elérte a 68 ezret. 

Péntek hajnalban a rendőrök kimentek egy házibuliba, ahol 17 külföldit vettek eljárás alá. A főszervező francia volt. Szombaton hajnalban magyarok buliztak, a rendőrség ezúttal is léptek, vasárnap hajnalban egy belvárosi szórakozóhelyen, és egy Airbnb lakáson is intézkedtek a rendőrök.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette, hogy folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 305 775 fő, közülük 2 503 575 fő már a második oltását is megkapta.

A MÁSODIK ADAGOT KÖVETŐEN KIALAKUL AZ A VÉDETTSÉGI SZINT, AMIT A GYÁRTÓK ÍGÉRNEK– tette hozzá.

Fontos az, hogy az egyéni védelmen kívül a közösségi védelmet is előtérbe helyezzük – hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra. A 200 ezer fiatalból több mint 84 ezer érvényesen regisztrált – ismertette. hozzátéve, hogy szerda estig van erre módjuk, mert csütörtöktől indul az oltás.

 A JÁRVÁNYÜGYI HELYZET EGYRE KEDVEZŐBB, AZ ADATOK EZT MUTATJÁK– húzta alá.

A gyógyultak száma immár háromszorosa az aktív betegeknek – hozzátéve, hogy fontos tudni, még mindig vannak súlyos esetek.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos ismertette továbbá az elmúlt nap járványügyi adatait. E szerint 677 újabb esetben mutatták ki koronavírust, ezzel 792 386 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma itthon. A tájékoztatóból kiderült az is, hogy meghalt 91 többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 28 693 főre emelkedett.

A GYÓGYULTAK SZÁMA FOLYAMATOSAN NŐ, JELENLEG 575 610 FŐ, AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 188 083 FŐ. 3384 KORONAVÍRUSOS BETEGET ÁPOLNAK KÓRHÁZBAN, KÖZÜLÜK 394-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN.

Az országos tisztifőorvos arra kért mindenkit, hogy regisztráljanak az oltásért. Ismét elmondta, hogy

ASTRAZENECÁRA, SZPUTYNIKRA, ÉS SINOPHARMRA LEHET IDŐPONTOT FOGLALNI.

Aki beoltatja magát, az igazolt hiányzás a munkahelyéről.

Felkészülten érkezzen mindenki az oltópontra, hogy megkönnyítse az oltások beadását. Szükséges a hozzájáruló nyilatkozat, személyi igazolvány, és TAJ-kártya – mondta el.

A beoltott lakosság aránya elérte a 40 százalékot. Az elmúlt héten lassabban haladt a vakcináció, de most új lendületet veszünk – emelte ki.

19 ezer adag Janssen vakcinát kap 1900 házi orvosi praxis, amiből egy adagot kell beadni. Müller Cecília a bizonytalankodókhoz is szólt: sok száz millió ember kapott már oltást a világon, ez a járványból kivezető egyetlen út, ha minél többen védettek leszünk.

Ismertette a WHO pénteki döntését, miszerint a 18 év felettieknek engedélyezték a kínai Sinopharm vakcináját.

AZ EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGSZERVEZET MUNKACSOPORTJA ALAPOSAN MEGVIZSGÁLTA AZ OLTÓANYAGOT, ÉS AZT JAVASOLTA, HOGY AKI TEHETI, AZ VEGYE FEL EZT A VAKCINÁT IS.

Ez a döntés megerősítette a magyar szakembereket – húzta alá Müller Cecília, aki megdicsérte kollégáit, és a szakértőket. Ez számunkra ez egy bizonyíték, és megerősítés – tette hozzá. Müller Cecília szerint nem volt meglepetés, a WHO döntése nem érte váratlanul a magyar orvostársadalmat.

MAGYARORSZÁG AZ EGYIK LEGJOBBAN FELKÉSZÜLT ORSZÁG A VILÁGON, MÁR AMI A JÁRVÁNY ELLENI FELLÉPÉST ILLETI– húzta alá.

Az országos tisztifőorvos hosszasan méltatta, hogy a magyar orvostudomány mit adott eddig a világnak. Fontos, hogy ilyen elődeink vannak – tette hozzá Müller Cecília, kiemelve, hogy a magyar szakemberek már hónapok óta mondják, hogy a keleti vakcinák biztonságosak.

Müller Cecília is köszönetet mondott az OMSZ 73. születésnapján a mentősöknek. Rengeteget segítettek a mintavételezésekkel, a lakásoknál végzett PCR-tesztekkel – ismertette érdemeiket. Isten éltesse sokáig őket - zárta mondandóját.

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!