2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Müller Cecília: A járványügyi védekezés legkritikusabb heteit éljük

  • Müller Cecília: A járványügyi védekezés legkritikusabb heteit éljük

A járványügyi védekezés legkritikusabb heteit éljük - mondta Müller Cecília. Minden korábbi járványügyi adat megdőlt: 195 beteg halt meg kedden. Minden nap fiatal áldozatai is vannak a járványnak - tette hozzá az országos tisztifőorvos.

Felhívta arra a figyelmet, hogy egy új lendületet vett a járvány Európában a brit mutáns miatt.  

Akiknek nincsen krónikus betegsége, az is veszélyben van

Jelenleg az aktív fertőzöttek mintegy 4 százaléka kórházban van - mondta Müller Cecília. Folyamatosan nő a kórházban ápoltak száma, és már több mint 10 ezren szorulnak ellátásra - tette hozzá. Mintegy 11 százalékuknak lélegeztetésre is szüksége van.

Rendkívüli terhelésnek vannak kitéve az intézmények - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos, majd rámutatott hogy nem csupán krónikus megbetegedésben szenvedőket érint súlyosan a fertőzés.

Emelkedhet a következő hetekben a fertőzöttek száma

Müller kitért arra is, hogy a szennyvizekben mindenhol emelkedik a vírus örökítőanyaga, Sehol nem mértek csökkenést - mondta az országos tisztifőorvos. Ez alapján a következő egy-két hétben a fertőzöttek számának emelkedésére kell számítani.

Egy hét alatt 55 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma. Az újonnan fertőzöttek átlagéletkora 45 év - tette hozzá. Müller Cecília közölte, hogy a 40-49 éves korosztályban a legmagasabb az érintettség, az összes új fertőzött 23 százaléka innen került ki.

A tájékoztatón elhangzott, hogy  60 év feletti korosztályban az új fertőzöttek aránya jelentősen csökkent. A járvány dinamikája legnagyobb arányban Budapesten és Pest megyében nőtt. Pest megyében 81, míg Budapesten 68 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma - húzta alá Müller.

Mindenki vegye fel a védőoltásokat

A szakember is arra kért mindenkit, hogy vegye fel a védőoltásokat, mert csak így lehet gátat szabni a járványnak, és annak, hogy ne kerüljünk kórházba.

Müller beszélt arról is, hogy az egészségügyi dolgozók rendkívül leterheltek. Könnyítsük meg a munkájukat azzal, hogy nem fertőződünk meg - hangsúlyozta.

500 felett a maszkviselési szabályt megszegők száma

554 ember nem viselt maszkot kedden - mondta Gál Kristóf. Az ORFK szóvivője elmondta, hogy 323 ember szegte meg a kijárási tilalmat. 50-en szegték meg a tranzitálási szabályokat, és több mint 7100 hatósági házi karantént rendeltek el.

 

Kapcsolódó:

Rekord: 195 elhunyt beteg

Hír TV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!