2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Galgóczi Ágnes: Megérkezett az első kínai oltóanyagszállítmány

Hír TV

2021. február 16., kedd 10:42

Magyarországon az elmúlt 24 órában 823-mal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Így összesen már 389 622 főnél mutatták már ki idehaza az új koronavírus fertőzést – mondta el a tájékoztatón Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője. Majd azzal folytatta, hogy elhunyt 85 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 837 főre emelkedett. Jelenleg kórházi kezelésre 3979 személy szorul, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen.

Az NNK osztályvezetője azzal folytatta, hogy tovább folytatódik az oltási program Magyarországon, ehhez a héten is több ütemben érkeznek vakcinák. Az újabb Pfizer-szállítmány egyik része ma, másik része pedig holnap érkezik, összesen 102 960 újabb adagot kapnak majd az oltópontok. 

Majd Galgóczi Ágnes kiemelte, hogy megérkezett az első kínai oltóanyagszállítmány is, amely 275 ezer ember oltására lesz elegendő. Ezzel a vakcinával akkor veszi kezdetét az oltás, amint erre a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélyt ad a szükséges vizsgálatok elvégzése után. A Sinopharm oltóanyagával a háziorvosok fognak oltani - mondta a szakember.

Nem kellett egyetlen vendéglátóhelyet sem bezárni

Kiss Róbert elmondta, hogy hétfőn 126 személy szegte meg a maszkviselési szabályokat.

A rendőralezredes arról is beszélt, hogy vendéglátóhelyeken egy személlyel szemben intézkedtek, de nem kellett bezárni a boltot. De kitért arra is, hogy 329 személy szegte meg az elmúlt 24 órában a kijárási tilalmat, a tranzitálási szabályokat pedig 35-en hágták át - tette hozzá Kiss Róbert.

Kapcsolódó:

823-mal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Hír TV/origo.hu