2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Az önkormányzati dolgozókon spórol Újbuda DK-s polgármestere

Az óvodai és bölcsődei dolgozók cafeteriáját felére csökkenti, a polgármesteri hivatal munkavállalóiét pedig teljes egészében elveszi Újbuda DK-s polgármestere. De a kerület idei költségvetésében kevesebb pénz jut az egyházi iskoláknak és az iskolaigazgatóknak is. László Imre a kormányzati elvonásokkal takarózik, a saját és pártja érdekköréhez tartozó személyeket azonban bőkezűen megfizeti.

Nem jut idén cafeteria az Újbudai önkormányzat dolgozóinak, a DK-s László Imre ugyanis megszüntette a juttatást. Nem ez az egyetlen megszorítás azonban a kerület idei költségvetésében. A baloldali önkormányzat ugyanis 70 százalékkal csökkenti az egyházi óvodák támogatását, és egy havi bérnek megfelelő jutalmat is elvesz a hivatali dolgozóktól. A Gyurcsány-párti városvezető mindezt a kormányzati elvonásokkal indokolja.

Lakos Imrének, a DK újbudai elnökének egy havi munka után 8 millió forintos végkielégítést fizetett. Ráadásul több új pozíciót is létrehozott, amelyek éves szinten több tízmillió forintba kerülnek az önkormányzatnak, ezek a tételek pedig a kerület idei költségvetésében is szerepelnek. A városrész kormánypárti országgyűlési képviselője szerint képmutatás, hogy László Imre a kormányra mutogat, miközben a saját érdekkörében szórja a pénzt.

Szerettük volna megkérdezni László Imrét arról, hogy miért volt szükséges az önkormányzati dolgozók és az egyházi óvodák támogatásának megvágása, a Gyurcsány-párti politikus azonban csütörtökön nem jelent meg a munkahelyén.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt 20 beteg, 1183 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

A beoltottak száma 5 879 178, közülük 5 630 587 fő már a második oltását is megkapta, 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 2021. szeptember 27.

Hónapokig őrizte a mindenkit érintő titkot Gyurcsány Ferenc

Visszatekintő: fokozott titoktartás volt érvényben a 2006-os megszorító csomagról 2021. szeptember 27.

Durva napokon vannak túl a határainkat védők

Több mint 1300 határsértő ellen kellett intézkedni a hétvégén. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Nincs szövetség a baloldallal

Armin Laschet német kancellárjelölt szerint CDU/CSU-ra adott minden egyes szavazat egy baloldali kormány ellen leadott szavazat.

Ketten sérültek súlyosan

A hétvégén egy motoros és egy személygépkocsi vezetője szenvedett balesetet. Az autós nem használta a biztonsági övét.

Nyitott tárolóból lopott

A pásztói rendőrök beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves férfit.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!