2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Az önkormányzati dolgozókon spórol Újbuda DK-s polgármestere

  • Az önkormányzati dolgozókon spórol Újbuda DK-s polgármestere

Az óvodai és bölcsődei dolgozók cafeteriáját felére csökkenti, a polgármesteri hivatal munkavállalóiét pedig teljes egészében elveszi Újbuda DK-s polgármestere. De a kerület idei költségvetésében kevesebb pénz jut az egyházi iskoláknak és az iskolaigazgatóknak is. László Imre a kormányzati elvonásokkal takarózik, a saját és pártja érdekköréhez tartozó személyeket azonban bőkezűen megfizeti.

Nem jut idén cafeteria az Újbudai önkormányzat dolgozóinak, a DK-s László Imre ugyanis megszüntette a juttatást. Nem ez az egyetlen megszorítás azonban a kerület idei költségvetésében. A baloldali önkormányzat ugyanis 70 százalékkal csökkenti az egyházi óvodák támogatását, és egy havi bérnek megfelelő jutalmat is elvesz a hivatali dolgozóktól. A Gyurcsány-párti városvezető mindezt a kormányzati elvonásokkal indokolja.

Lakos Imrének, a DK újbudai elnökének egy havi munka után 8 millió forintos végkielégítést fizetett. Ráadásul több új pozíciót is létrehozott, amelyek éves szinten több tízmillió forintba kerülnek az önkormányzatnak, ezek a tételek pedig a kerület idei költségvetésében is szerepelnek. A városrész kormánypárti országgyűlési képviselője szerint képmutatás, hogy László Imre a kormányra mutogat, miközben a saját érdekkörében szórja a pénzt.

Szerettük volna megkérdezni László Imrét arról, hogy miért volt szükséges az önkormányzati dolgozók és az egyházi óvodák támogatásának megvágása, a Gyurcsány-párti politikus azonban csütörtökön nem jelent meg a munkahelyén.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szegedet is bevette a DK

Szegedet is bevette a DK

Botka Lászlót támogatják Gyurcsány Ferencék. A Demokratikus Koalíció ezt Szegeden, az MSZP egykori fellegvárában jelentette be. A lépés annak fényében különösen érdekes, hogy köztudott: Botka és Gyurcsány viszonya legendásan rossz.
Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak Komáromban

Második világháborús légibombát találtak közműépítés közben Komáromban csütörtök délben, a hatástalanítás idejére kétszáz méter sugarú körben lezárják a területet - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!