2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Az önkormányzati dolgozókon spórol Újbuda DK-s polgármestere

Az óvodai és bölcsődei dolgozók cafeteriáját felére csökkenti, a polgármesteri hivatal munkavállalóiét pedig teljes egészében elveszi Újbuda DK-s polgármestere. De a kerület idei költségvetésében kevesebb pénz jut az egyházi iskoláknak és az iskolaigazgatóknak is. László Imre a kormányzati elvonásokkal takarózik, a saját és pártja érdekköréhez tartozó személyeket azonban bőkezűen megfizeti.

Nem jut idén cafeteria az Újbudai önkormányzat dolgozóinak, a DK-s László Imre ugyanis megszüntette a juttatást. Nem ez az egyetlen megszorítás azonban a kerület idei költségvetésében. A baloldali önkormányzat ugyanis 70 százalékkal csökkenti az egyházi óvodák támogatását, és egy havi bérnek megfelelő jutalmat is elvesz a hivatali dolgozóktól. A Gyurcsány-párti városvezető mindezt a kormányzati elvonásokkal indokolja.

Lakos Imrének, a DK újbudai elnökének egy havi munka után 8 millió forintos végkielégítést fizetett. Ráadásul több új pozíciót is létrehozott, amelyek éves szinten több tízmillió forintba kerülnek az önkormányzatnak, ezek a tételek pedig a kerület idei költségvetésében is szerepelnek. A városrész kormánypárti országgyűlési képviselője szerint képmutatás, hogy László Imre a kormányra mutogat, miközben a saját érdekkörében szórja a pénzt.

Szerettük volna megkérdezni László Imrét arról, hogy miért volt szükséges az önkormányzati dolgozók és az egyházi óvodák támogatásának megvágása, a Gyurcsány-párti politikus azonban csütörtökön nem jelent meg a munkahelyén.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!