2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Az önkormányzati dolgozókon spórol Újbuda DK-s polgármestere

  • Az önkormányzati dolgozókon spórol Újbuda DK-s polgármestere

Az óvodai és bölcsődei dolgozók cafeteriáját felére csökkenti, a polgármesteri hivatal munkavállalóiét pedig teljes egészében elveszi Újbuda DK-s polgármestere. De a kerület idei költségvetésében kevesebb pénz jut az egyházi iskoláknak és az iskolaigazgatóknak is. László Imre a kormányzati elvonásokkal takarózik, a saját és pártja érdekköréhez tartozó személyeket azonban bőkezűen megfizeti.

Nem jut idén cafeteria az Újbudai önkormányzat dolgozóinak, a DK-s László Imre ugyanis megszüntette a juttatást. Nem ez az egyetlen megszorítás azonban a kerület idei költségvetésében. A baloldali önkormányzat ugyanis 70 százalékkal csökkenti az egyházi óvodák támogatását, és egy havi bérnek megfelelő jutalmat is elvesz a hivatali dolgozóktól. A Gyurcsány-párti városvezető mindezt a kormányzati elvonásokkal indokolja.

Lakos Imrének, a DK újbudai elnökének egy havi munka után 8 millió forintos végkielégítést fizetett. Ráadásul több új pozíciót is létrehozott, amelyek éves szinten több tízmillió forintba kerülnek az önkormányzatnak, ezek a tételek pedig a kerület idei költségvetésében is szerepelnek. A városrész kormánypárti országgyűlési képviselője szerint képmutatás, hogy László Imre a kormányra mutogat, miközben a saját érdekkörében szórja a pénzt.

Szerettük volna megkérdezni László Imrét arról, hogy miért volt szükséges az önkormányzati dolgozók és az egyházi óvodák támogatásának megvágása, a Gyurcsány-párti politikus azonban csütörtökön nem jelent meg a munkahelyén.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Paul Pogba négyéves eltiltást kapott

Paul Pogba négyéves eltiltást kapott

Doppingolásért négy évre szóló eltiltást kapott Paul Pogba, a Juventus francia válogatott labdarúgója. Az ítéletet csütörtökön tette közzé az illetékes olasz sportbíróság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!