2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Az oktatási tárca tárgyalna a pedagógus-szakszervezetekkel

Tárgyalásra hívja az oktatási államtitkárság a pedagógus-szakszervezeteket a köznevelési rendszer átalakításáról.

Az érdekképviseletek jövő hét szerdára kaptak írásos meghívót a szaktárcától. Több szakszervezet is tiltakozott a nemzetgazdasági miniszter múlt heti bejelentése miatt, Matolcsy György a 397 milliárd forintos egyenlegjavító program egyik elemeként a pedagógusok béremelését jövő szeptemberről 2014 januárjára halasztaná. A Pedagógusok Szakszervezete hétfőn jelentette be, hogy sztrájkbizottság létrehozását kezdeményezik.

Hoffmann javaslatokkal áll elő

Hoffmann Rózsa a Hír TV Kontraszt című műsorában korábban elmondta: a hétvégén alternatív javaslatokat dolgozott ki a kormány számára, amelyekkel akár 2013 szeptemberében elindulhat a pedagógus-béremelési program: például úgy, hogy a béremelést késleltetve, visszamenőlegesen kapnák meg a tanárok.

A szakpolitikus szerint nem követett el olyan hibát, ami indokolná távozását. Az államtitkár beszélt arról is: pénteken egy uniós miniszteri értekezleten, Cipruson értesült arról, hogy a kormány a pedagógus-béremelés elhalasztásáról döntött. Az erről szóló híreket kedden még cáfolta Hoffmann Rózsa, az ellenzéki pártok ezért követelték lemondását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!