2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Az oktatás helyzetét bírálja a baloldal

A pedagógusok jelentik a kulcsot ahhoz, hogy a gyerekeinkből milyen felnőttek válnak majd - így fogalmazott a köztársasági elnök a TV2-nek adott Karácsonyi interjújában. Novák Katalin azt mondta: uniós forrásoktól, és gazdasági helyzettől függetlenül is meg kell teremteni a lehetőséget a pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülésére. A DK szerint ez azonban csak ígéret, hiszen a kormány korábban a tanárok fizetésének megemelését az uniós forrásokhoz kötötte.

  • Az oktatás helyzetét bírálja a baloldal

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője a minap az ATV műsorában arról beszélt, hogy szerinte a kormányzat uniós források nélkül nem emeli a pedagógusok bérét.

Ugyanakkor már januárban jelentős béremelést kapnak a pedagógusok, az uniós források megérkezése előtt. Rétvári Bence december közepén beszélt arról, hogy a kormány elkötelezett a kormány elkötelezett a pedagógusbér-emelés mellett így három év alatt 75 százalékkal növeli a tanárok juttatását. 

A Magyar Nemzet írta meg korábban, hogy a kormány béremelési programjában így jövőre 21, utána 25, majd 29 százalék emelést kapnak a tanárok. A bérük pedig így 770 ezer forintra nő.

A kormány álláspontja azonban továbbra is az, hogy a pedagógusok megbecsültségét is növelni kell. Ennek érdekében konzultáltak a pedagógusokkal is, és kérdőíveken keresztül kérték ki a szülők véleményét a gyerekek helyzetéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!