2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Belföld

Az MSZP trafikmutyit emleget, az LMP vizsgálódna

Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az LMP a trafikpályázatok ügyében. A szocialisták központilag irányított korrupciót, Bajnai Gordon szövetségesei pedig maffiakormányzást emlegetnek. A Fidesz a politikai vizsgálatokkal megvárná a rendőrségi és az ügyészségi vizsgálatok lezárását. A nyertesek csak a vámhatóság engedélyének birtokában nyithatják meg dohányboltjukat vagy -boltjaikat.

Az MSZP szerint a sajtóban ismertetett szekszárdi hangfelvétel és a hajdúszoboszlói levél is igazolja, hogy a dohányboltok üzemeltetőit a Fidesz helyi politikusai választották ki. – Ez a trafikmutyi nem elszigetelt jelenség, ez egy központilag szervezett korrupciós akció, méghozzá a Fidesz által szervezett korrupciós akció – fogalmazott Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

A Hír TV emlékeztette Lukács Zoltánt, hogy a Jobbikhoz és az MSZP-hez köthető emberek is nyertek a trafikpályázaton. – Ezek hajuknál fogva előrángatott ügyek. Természetesen véletlenül belekerülhettek – reagált Lukács.

LMP: vizsgálatot!

Korrupciót emlegetnek Bajnai Gordon szövetségesei, az LMP-s szakadárok is. – Ez már egy ipari méretű lopás, és maffiakormányzás zajlik Magyarországon, amelynek az élén Orbán Viktor főbanditaként irányítja ezt az ipari méretű lopást – fogalmazott Estsey Katalin.

Az LMP parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel. – Azt reméljük, hogy mivel 78 képviselő aláírása szükséges ehhez, a parlament mindkét oldalán lesznek elegen, akiknek elege van abból, hogy a magánérdek ismét felülírja a közérdeket – mondta Estsey Katalin független országgyűlési képviselő.

Türelem

A Fidesz szóvivője türelemre inti az ellenzéket. – Addig, amíg a rendőrségi, illetve az ügyészségi vizsgálat nem zajlik le, addig felesleges politikai ügyet csinálni – fogalmazott Zsigó Róbert. – Várjuk meg annak a vizsgálatnak a végét, és utána lehet bármilyen további – politikai – vizsgálatot kezdeményezni. Többször elmondtam már, hogy mindenkinek joga van arra, hogy kételkedjen, mindenkinek joga van arra, hogy vizsgálódjon, de arra nincs joga senkinek, hogy embereket feleslegesen, minden alap nélkül rágalmazzon – hangsúlyozta a szóvivő.

A koncesszió még kevés

A nyertesek 20 évig üzemeltethetnek dohányboltot. – Ha valaki megnyerte a koncessziót, még nem jelenti automatikusan, hogy máris nyithatja a dohányboltot, ehhez kell a vámhatóságnak az engedélye – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője. – A törvény lehetőséget biztosít arra is, hogy aki már aláírta a szerződést, illetve megvan a vámhatósági engedélye, az július 1-je előtt is meg is nyithasson. Ehhez azonban be kell jelentenie Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz – tette hozzá Suller György Attila.

A NAV-nak 30 napja van az engedély megadására.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!