2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Belföld

Az MSZP szerint sikeres a DK-val és a Párbeszéd-Zöldekkel történő egyezség + videó

Felemásan értékelik a DK-MSZP-Párbeszéd összefogást az ellenzéki pártok. A szocialisták optimisták. Az LMP arra emlékeztette a résztvevő politikai csoportokat, hogy aki a választás tétjében nem mond igazat, az nem jó szövetséget köt. A Jobbik pedig azt állítja, hogy sosem fogtak össze Gyurcsányékkal.

  • Az MSZP szerint sikeres a DK-val és a Párbeszéd-Zöldekkel történő egyezség + videó

Szeretném bejelenteni, hogy a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd-Zöldek közös, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötöttek.

- így jelentette be múlt csütörtökön Gyurcsány Ferenc felesége, hogy az MSZP-vel és Karácsony Gergelyékkel ismét szövetségre lépnek. A három párt megállapodott abban, hogy közös listán fognak indulni a júniusi EP, valamint az önkormányzati választásokon, sőt még 2026-ban is ebben a felállásban vesznek részt.

A szocialisták optimisták a fúzióval kapcsolatban.

"Több mint remélem azt gondolom, hogy ez több eredményt hoz. Több képviselői mandátumot több polgármestert, több képviselőt a Fővárosi Közgyűlésbe mint, hogyha a három párt külön indul." - mondta Hiller István.

Dobrev Klára ezt az összefogást úgy jelentette be, hogy a kormányváltásra szerződött, azonban most júniusban nem a kormányváltásról szavazunk, tehát, aki a választás tétjében nem mond igazat, az nem jó szövetséget köt.

-véleményezte a formációt az abból kimaradó LMP.

Nem volt sokkal pozitívabb a véleménye Gyöngyösi Mártonnak sem.

A Magyar Nemzet riportere emlékeztette Gyöngyösit arra, hogy korábban ők is összefogtak Gyurcsány Ferencékkel, de a politikus szerint az az összefogás csak egy szövetségről szólt.

A Magyar Nemzet kíváncsi volt a Momentum álláspontjára is. A liberális párt azonban a jövőjével kapcsolatban egyetlen kérdésre sem volt hajlandó válaszolni. Képviselőjük csak azt ismételgette, amit évek óta: propagandának nem nyilatkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!