2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la 11:05

Belföld

Az MSZP szerint a „közbizonytalanság” nőtt

A közbiztonság helyett a „közbizonytalanság” nőtt az utóbbi időben az országban – véli az MSZP.

A párt fővárosi frakcióvezetője hangsúlyozta: míg 2008-ban 107 ezer, addig 2012-ben 118 ezer bűncselekményt követtek el, kétharmada azóta is felderítetlen maradt. Horváth Csaba hozzátette: a BRFK rendőri létszáma is harminc százalékkal csökkent, a pályát választók képzettsége pedig egyre inkább elmarad az elvárttól. A szocialista politikus arról is beszélt, hogy a kormány és a jelenlegi városvezetők nem figyelik, sőt sokszor ki is kapcsolják a bűnözés visszaszorítását célzó térfigyelőkamera-rendszereket.

„Ezért tartjuk fontosnak, hogy rögtön a választások után az új Mesterházy-kormánnyal együttműködve Budapest és a kerületek vezetései ismét bekapcsolják a bűnüldözés és bűnfelderítés és megelőzés véráramába mind a térfigyelőkamera-rendszert – amelyet bővíteni kívánunk –, mind pedig a rendőri állományt, aminek bővítésére és a megtartó erejére egy fővárosi bérlakásállomány-növelést tűzünk ki célul” – közölte Horváth Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A szörnyű veszteség egész Európáé és a világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzeté - jelentette ki Vitályos Eszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte: hetvennyolc éve szabadították fel a nácizmus szimbólumává vált lágert, Auschwitz-Birkenaut, ahol minden harmadik áldozat magyar volt.
Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

A rendőrség már nyomoz az Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány miatt, amely szerint félmillió forintért felvételi nélkül is be lehetett kerülni az Eötvös József Gimnáziumba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!