2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Az MSZP szerint a „közbizonytalanság” nőtt

A közbiztonság helyett a „közbizonytalanság” nőtt az utóbbi időben az országban – véli az MSZP.

A párt fővárosi frakcióvezetője hangsúlyozta: míg 2008-ban 107 ezer, addig 2012-ben 118 ezer bűncselekményt követtek el, kétharmada azóta is felderítetlen maradt. Horváth Csaba hozzátette: a BRFK rendőri létszáma is harminc százalékkal csökkent, a pályát választók képzettsége pedig egyre inkább elmarad az elvárttól. A szocialista politikus arról is beszélt, hogy a kormány és a jelenlegi városvezetők nem figyelik, sőt sokszor ki is kapcsolják a bűnözés visszaszorítását célzó térfigyelőkamera-rendszereket.

„Ezért tartjuk fontosnak, hogy rögtön a választások után az új Mesterházy-kormánnyal együttműködve Budapest és a kerületek vezetései ismét bekapcsolják a bűnüldözés és bűnfelderítés és megelőzés véráramába mind a térfigyelőkamera-rendszert – amelyet bővíteni kívánunk –, mind pedig a rendőri állományt, aminek bővítésére és a megtartó erejére egy fővárosi bérlakásállomány-növelést tűzünk ki célul” – közölte Horváth Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!